Aveti nevoie de vaci și tineret bovin în aminoacizi

Aveti nevoie de vaci și tineret bovin în aminoacizi

Nevoia de bovine tinere în aminoacizi

La viței în creștere pentru efectivele de reproducție (înlocuire junincă) obiectivul este următorul nivel de creștere în greutate:

1-8 Săptămâna Life - 700-800 g / zi;

9-12 Săptămâna Life - 750-900 g / zi.

Din 4-lea până la 7 mii săptămână de viață vine cel mai mare consum de ansamblu înlocuitor de lapte (lapte).

animale nada prestarter pentru viței și fân de înaltă calitate, pentru a stimula dezvoltarea funcției rumen, care începe cel târziu cu a treia săptămână de viață, reduce semnificativ conținutul de proteină brută și aminoacizi esențiali în dieta generală. În același timp, format în proteine ​​microbiene din rumen este nevoie de o pondere tot mai mare în acoperirea necesităților animalelor în aminoacizi.

tranziție lină și individuală de lapte integral sau lapte înlocuitor dieta pe rumegătoare face posibilă utilizarea înlocuitor de lapte de calitate diferite și categoria de preț. Mai devreme separarea de WMS, cu cât cerințele pentru calitatea proteinei. În primele săptămâni de viață de substitute de lapte integral, care conțin cazeină, este un avantaj. Pe 5-a săptămână de viață destul de înlocuitor de lapte, cărei acid amino, de preferință, derivate din proteine ​​din zer și soia. În general, înlocuitorii lapte integral, care conțin o fracțiune de lapte praf degresat, Acestea ar trebui să fie suplimentate cu lizină și metionină în formă sintetică.

viței îngrășarea creștere în greutate medie:

în 1-8 Timp de viață - 1200 g;

în 9-16 Timp de viață - 1400 g.

Câștigurile de mare greutate sunt atinse prin creșterea cantității de lapte hrănite permanent înlocuitor și concentrația acestuia. În a doua jumătate a perioadei de udare produsele sunt adesea utilizate cu un conținut ridicat de grăsimi și fracțiune cu temperatură joasă de proteine ​​și aminoacizi.

masă 1. Recomandări pentru aminoacizii gambe (în înlocuitor de lapte)

Vacile au nevoie de aminoacizi

Spre deosebire de hrănirea porcinelor și păsărilor, Calculele pentru vacile sunt încă efectuate pe proteină brută sau utilizată în proteină brută duoden (digestia proteinelor, nXP). Acest lucru se datorează în principal faptului, că procesul de digestie la rumegătoare caracterizate printr-o simbioză între animalul gazdă și o varietate de microorganisme în proventriculul, și de aceea este dificil de estimat fluxul. Acest lucru se datorează în parte nu a reușit, Ce este compoziția furajelor cunoscută, compoziția compoziției proteinelor și microbiană de proteină din lapte. Consecința acestui fapt este că, că, în unele țări, de exemplu, în Franța și în Statele Unite, echilibrarea rațiilor de aminoacizi este o practică comună.

aminoacizi esențiali.

Numeroase studii științifice, principalii aminoacizi limitați pentru vacile de lapte numit lizină și metionină. Motivele pentru aceasta sunt după cum urmează:

  • proteină microbian în compoziția sa de aminoacizi este satisface cel mai bine vaca nevoie. Cea mai mare parte a proteinei din materii prime de alimentare conține mai puțin metionină și lizină în raport cu conținutul total de aminoacizi esențiali, decât proteină microbiană. Lizina diferite digestibilitate intestinal inferior, alta decât o non-clivabili aminoacizi în rumenul proteinelor furajelor (UDP).
  • Proporția din cantitatea totală de lizină în UDP aminoacizi esențiali este adesea mai mică, decât aceeași hrană pentru rumen fermentație.

Metionina și lizina - este aminoacizii esențiali din proteina microbiană pentru creșterea animalelor bovine.

Metionina este deosebit de important pentru metabolism in ficat, indiferent de parametrii de productivitate de vaci, cum ar fi producția de lapte sau conținutul de proteine ​​din lapte. Pe de o parte, metionină utilizat de către medicii veterinari la astfel de probleme precum consumul redus de hrană pentru animale sau al tulburărilor în metabolismul grasimilor. Pe de altă parte,, Prin adăugarea de metionină poate îmbunătăți funcția ficatului.

Recomandări pentru vaci aminoacizi

pentru a se asigura norme vaci amino, în comparație cu porci și păsări de curte, Nu este atât de lipsită de ambiguitate. tabel 2 dat cerințe de aminoacizi pentru vaci, care sunt utilizate în practică în Franța. așa, de exemplu, vacă cu o greutate în viu 650 kg și producția de lapte 30 kg (4% grăsime, 3,4% lapte) în intestinul subțire este de aproximativ nevoia de lizină 130 g și despre nevoia de metionină 41 g.

masă 2. Vacile au nevoie de aminoacizi

1)FCM: cantitatea de lapte pe baza 4% grăsime din lapte

2)PDI: digestibilitate in mica proteina intestin

aminoacizi Stabil în rumen

proteină microbian are o valoare biologică ridicată datorită compoziției sale de aminoacizi favorabil. încă, în special pentru vacile cu randament ridicat, format în proteina microbiană a metionină și lizină este insuficientă pentru vacă optimă de performanță. Cu ajutorul metodelor disponibile în prezent desen rațiile o astfel de situație de deficit poate fi prevenită. de exemplu, prin introducerea în dietă în rumen metionină stabilă și / sau lizină este posibil pentru a satisface cerințele de animale din acești aminoacizi. Datorită acestui fapt vă poate crește, de asemenea, productivitatea unor astfel de indicatori, conținutul de proteine ​​din laptele produs sau cantitatea de proteine ​​din lapte.

Dar dezbaterea cu privire la grajd în rumen aminoacidul este efectuată nu numai în ceea ce privește indicatorii clasici ai productivității. Mai important, că adăugarea de metionină poate reduce concentrația corpilor cetonici (beta-hidroxibutirat și acetonă). Stabil metionină rumen poate aduce o contribuție importantă la reducerea perspectivei ketoznoy în prima treime a lactației la animale cu randament ridicat.

De asemenea, hrănirea oile au raportat un efect pozitiv al metionină. Profilul de aminoacizi al învelișului proteic se caracterizează proporție deosebit de mare de aminoacizi care conțin sulf. Prin urmare, o metionină rumenului stabilă în special un efect pozitiv asupra creșterii părului.

excesul de proteine

proteină, provenind din feed, scindată la rumegătoare în principal în proventriculul, și eliberat în acest proces, amoniacul este utilizat ca sursă de bacterii de azot in sinteza proteinelor. Atunci când furnizarea azotului din proteine ​​animale sau compuși ai azotului nonproteinici depășește capacitatea de sinteza proteinelor în bacterii proventriculul, excesul de amoniac este sintetizată în ficat în uree. De aceea, excesul de proteine ​​duce la stres. Stabil rumen aminoacizi pot din acest punct de vedere necesitatea de a se închide în mod intenționat animalele din aminoacizii individuali, fără, Pentru a mări concentrația de amoniac în rumen.

Informații suplimentare:

metabolismul proteinelor la vaci

edita site- premix.md Vă mulțumim pentru site-ul de articol soft-agro.com în persoană Yelena Babenco.

Link catre articolul original

boli majore de iepuri și controlul acestora

boli majore de iepuri și controlul acestora

Prevenirea bolilor. Orice boală este mai ușor de a preveni, decât să lichideze. Pentru a preveni boala de iepuri, trebuie să respecte cu strictețe reguli simple.
Iepuri cumpărat o altă fermă primele trei săptămâni, păstrate într-o cameră separată. Dacă după acea dată nu unul dintre ei va fi bolnav, cumparat iepurii pot fi plasate împreună cu celălalt, dar în diferite celule.
Pe lângă curățarea generală și dezinfectarea spațiilor de dezinfecție minuțioasă este efectuată înainte de celule aprinde, înainte ca fiecare transfer de iepuri.
o dată 10 zile dezinfecta alimentatoare, bautori, pepiniere și alte echipamente. Soluția dezinfectantă trebuie să acopere întreaga suprafață, să pătrundă în toate fisurile.
Asigurați-vă că pentru a dezinfecta celulelor și apariția premiselor unei boli infecțioase. Atunci când se efectuează dezinfectarea trebuie să fie luate în considerare, că diferiți agenți patogeni răspund în mod diferit la dezinfectanti. Prin urmare, este necesar să se utilizeze instrumentul, efect dăunător asupra agentului patogen specific. Aceste mijloace sunt indicate în descrierea de Boli Infecțioase.
Nu puteți dezinfecta alcalinitatii și acizii, părțile metalice ale celulelor, ca metal de pe ele corodeaza. Nu puteți dezinfecta acizi podea de ciment. Componentele metalice ale celulelor și echipamente se toarnă apă clocotită sau arse de foc lampă de benzină.
celulele, jgheab, consumatorii de alcool curat, și, dacă este necesar, curățate de zi cu zi.
Noi trebuie să inspecteze cu atenție fiecare animal înainte de tupping, okrolom, după surcele, iepuri, în a doua zi după surcele, înainte de jigging, în continuare, la fiecare 10-15 zile.
iepure sănătos are un aspect vesel, masă bună, mobil, haina lui genial, nu despletit, ochii și nasul curat, numărul de respirații, la o temperatură moderată de 50-60 aer pe minut, Temperatura corpului de 38,5-39,5 °., ritmul cardiac (puls) - 120-160 pe minut.
În cazul bolilor la animale sau în caz de un specialist veterinar urgent cauză de mortalitate. animale, frunze zabolevshyh stryhuschym, coriza infecțioasă, mastita și alte boli infecțioase, Cel mai bun doar pentru a înscrie. Aceasta este cea mai eficientă măsură de combatere a răspândirii infecției.
Nu putem permite, în camera, care conține iepuri, rozătoare vodilis: au răspândit boli infecțioase. musca de multe ori de șobolan la iepuri moarte.
Camera trebuie să fie menținută aer curat, evitând proiecte.


Boala necontagioasă de origine. Cele mai frecvente boli ale iepurilor sunt gastrointestinale. În cazul în care iepuri 20-30 de zile de varsta nu au suficient lapte matern, ei încep încet să mănânce roughage, Conceput pentru mame. Pe membranele mucoase delicate ale organelor digestive sunt formate rana, există o inflamație a stomacului și a intestinelor. Aceeași boală poate apărea, de asemenea, la iepuri adulți prin consumul de furaje de calitate scăzută, cantități mari de leguminoase, cu bunăstarea animalelor murdar.
Simptomele bolii - frecvente selectarea de materii fecale moi sau lichide, acoperit cu mazga, distensie intestinal sau gastric, ispražnenij otsutstvie. De multe ori constipația se înlocuiește cu diaree. Starea generală a animalului deprimat, scade, și apoi a pierdut pofta de mancare. Când tumefieri iepure mor de multe ori în decurs de 2-3 zile.
Лечение. Iepuri 12-20 ore ținute pe o dieta foame, și apoi începe treptat pentru a da în stare proaspătă, alimente moi (Cel mai bun furaj aburit amestecat cu cartofi fierți) și să efectueze următorul tratament:
constipație sunt în interiorul sau 3-5 g de sare Glauber sau Carlsbad ulei de ricin 1-1,5 linguriță; triturează stomac soluție 5 procente de sare comestibilă (1 o linguriță la un pahar cu apă), a pus o clisma de cald, apă ușor cu săpun; lasa bolnav alerga iepure. După proslabit iepure, el este dat fulgi de ovăz bulion, morcovi roșii;
cu balonare (timpanni) 5-8 sunt ml în interiorul unei soluții ihtiola 10 la suta, frecarea ușor burta, uncage;
ponose- la 1-2 ori pe zi, sunt în interiorul sintomitsina (pe 0,1 g) și un decoct de coaja de stejar (1lingurițe -2). De la suculentă randament furaje doar o cantitate mică de morcovi și ierburi. Ovăz ușor prăjite. Vara da unele bune, fân moale.
În cazul în care diareea a apărut la iepuri, noi trebuie să ia un comprimat sintomitsina (0,5 g), împerecheați 2 l apă curată călduță și soluția a fost de a suda iepurii bolnavi de două ori pe zi, turnarea-l în gură cu două lingurițe (dimineața și seara). In ziua soluția este turnată în dispozitive tip sintomitsina. ca regulă generală, la diaree a doua sau a treia zi de tratament este oprit.
boli destul de frecvente, mai ales în conținutul supraaglomerat de iepuri, cu defecte in celulele, leziuni sunt, răni, fracturi. Atunci când leziuni minore umflarea dureroasă a locului vătămate dispare de obicei după câteva zile. Cu lovituri puternice, atunci când integritatea pielii rupt, răni formate. răni superficiale unse cu iod, în acest caz, animalul, în general, recuperare. Cu răni adânci, penetrarea în special în piept sau cavitatea abdominală, iepuri de multe ori mor. Acești iepuri ar trebui să înscrie imediat. Tratamentul se desfășoară în mod avantajos, în cazul în care iepurele este foarte valoros.
După contactul cu piciorul de iepure în slotul sau sub impact puternic poate fi rupt. În ciuda faptului că iepurele cu un rupt poate trăi mult, trata nu are nici un sens economic.
În cazul în care prejudiciul a tratamentului coloanei vertebrale este inutil, Rabbit trebuie să înscrie.
In celulele reci extreme cu izolație slabă poate degerături iepuri urechi. Când umflarea frecare locuri frostbitten, Rabbit transferat într-un loc cald. Apoi, părțile degerate lubrifiat cu orice grăsime topită internă.
socuri termice solare si au loc de la lumina directă a soarelui în zilele călduroase, iar corpul de supraîncălzire atunci când conținutul în înfundat, zone neventilate, în special la umiditate ridicată. Iepurele este adesea respira, membranele mucoase ale gurii, nas, pleoapele inrositi, El a tras pe stomacul lui sau de partea lui și pune nemișcat. Foarte adesea, acest lucru duce la moartea animalului. Dar, în cazul în care animalele bolnave care urmează să fie mutat într-un loc răcoros, a pus pe cap înmuiate în apă rece pânză, care este răcit în apă la fiecare 4-5 minute, iepure mozheg recupera. Când spasmele convulsive tratate membrelor inutile, Rabbit trebuie să înscrie rapid.
Conținutul de iepuri în zonele cu proiecte, ploaie duce la răceli. Rabbit nazal standuri lichid transparent sau turbiditate, strănută iepure. Dacă elimina rapid cauzele bolii, Rabbit poate recupera. iepure bolnav a fost plasat într-o cameră izolată termic, îmbunătățirea alimentare, în special hrana vitamina. Zilnic, în fiecare nară insufle 3-5 picături de soluție de 1 la suta furatsilina (în 100 g de apă caldă diluat 1 medicamente d) Soluție de milioane de penicilină, care cuprinde 20 mie. unități în 1 ml. Animalele considerate a fi vindecat, la două săptămâni după dispariția semnelor de boală.
iepuri de carne, recuperarea de boli netransmisibile, utilizat fără restricții.

boală infecțioasă iepurii sunt cauzate de patogeni invizibile cu ochiul liber sau cutanat, și locuiesc în corpurile de paraziți interni.

Cele mai periculoase boli krolikov-mixomatoză la iepuri. Aceasta boala acuta care curge se termină în cele mai multe cazuri, moartea. El continuă în două forme. Când formă nodulară a corpului animal există tumoare de mărimea unui bob de mazăre sau puțin mai mare, tumorile de formă edematoase coaguleze într-o umflare continuă.
Tumora-miksoty apar cel mai frecvent pe cap (nas, pod, gură, pleoapele, urechi), labe, organele genitale si anus. Simultan, membranele mucoase inflamate ale ochilor. urechi jos, animal sub forma edematoasă devine urâtă vedere. După 5-10 zile animalul moare.
Boala se răspândește rapid, acesta este trecut nu numai iepurii unul cu altul, dar, de asemenea, rozătoare, Sânge supt paraziți. În caz de boală, este necesar să notifice imediat un medic veterinar. Toate animalele bolnave sacrificate imediat și ars, împreună cu pielea. animalele bolnave rămân purtătoare ale virusului, infectează animalele sănătoase, astfel încât acestea, de asemenea, trebuie să fie distruse.
Locurile de detenție și sacrificare iepuri dezinfecta soluție de 3 procente de hidroxid de sodiu sau formaldehidă, 5-soluție la suta din Lysol sau înălbitor. gunoiul de grajd de iepure este îngropat la o adâncime de cel puțin 1 m, hainele amelioratorilor ar trebui să fie fiert timp de cel puțin o oră.

rinităcurge nasul -zarazny, sau Pasteurellosis. Bolnav și tinere, și iepuri adulți.
evidență. Start sau mucus purulentă din nas, strănută iepure, stare de depresie, temperatura crește la 41 oraș., uneori, există diaree, pe tampoane obrazuyutsya zachesы (firele de păr lipirea pa interiorul forelegs să cadă asupra lor din nas, după).
iepurii bolnavi sunt izolați imediat, Celulele complet dezinfectată soluție 10-20 la suta de înălbitor; puteți arde cușcă de foc lampă de benzină. Pathogen mor repede, dar în gunoiul de grajd poate fi depozitat până la o lună, Cadavrele căzuți la iepurii de până la trei luni. Prin urmare, gunoiul de grajd din celulă și corpul este obligat să ardă.
Лечение. In fiecare zi, în fiecare nară a pacientului i se administrează un iepure de 4-5 picături de soluție de 1 la suta din penicilină sau furatsilina (în 1 ml 20 mie. Unități), îmbunătățirea condițiilor de hrănire și locuințe.
In absenta secretiei nazale în timpul 20 Iepurii zile sunt considerate sănătoase, dar ele rămân purtătoare ale agentului patogen, care este excretat în fecale. Prin urmare, iepuri după trei săptămâni de recuperare după un scor mai bun. animale, nu sunt recuperate la 14 zile, ucide.
Carnea a fost iepurii bolnavi, sacrificate după expunerea de 20 de zile, Acesta poate fi utilizat în produsele alimentare. părți afectate ale carcaselor distruse. Carcasele de animale moarte este alimentat la alte animale, după fierbere timp de o oră.


stomatita infecțioasă (botului umed). Ill cea mai mare parte de tineri în vârstă de 20-90 de zile.
evidență. Roșeață membranei mucoase limbii, gură, cavitatea nazală, apoi la aceste locuri există un film alb, ulcere mai târziu și salivarea severă. Umezit cu saliva care rezultă în stick-ul de păr mandibulare, acțiunea constantă a pielii salivă devine roșu și inflamate, în acest moment, parul cade. Iepuri de multe ori mor.
Dacă tratamentul este început imediat după detectarea bolii, Iepuri recupera în 2-3 zile. Pentru tratamentul cavității bucale unui iepure de 1-2 ori pe zi lubrifiat soluție apoasă 2 procente de sulfat de cupru. Deci, mai usor de tratat stomatita: poltabletki streptotsida alb zdrobit într-o linguriță și umple iepure bolnav în gură, 8-10 ore pentru a da a doua jumătate a tabletei. ea, în general, este suficient pentru a trata.
În cazul în care boala este pornit, este necesar să se aplice atât metodei descrisă mai sus, mai întâi a lubrifia soluția de sulfat de cupru, apoi umple streptocid.
iepuri bolnavi dat alimente moi, foarte util pentru a da 1-2 linguri iaurt.
Cell dezinfectate cu leșie de fierbere sau de lucru pe foc lampă de benzină. Puteți dezinfecta cușcă soluția 1-2-procente de hidroxid de sodiu sau formaldehidă.
Iepurele este considerat a fi sănătos, în cazul în care în termen de două săptămâni nu au prezentat semne de boală. Carnea utilizată în produsele alimentare fără restricții.
mastita Infektsionnыyfemei care alăptează -zabolevanie, care apare cel mai frecvent în prima jumătate a lactației. În cazul în care boala devine roșie și se solidifică ugerului, care apar pustule și ulcerații. Pentru a preveni boala, Iepurii ar trebui să fie păstrate curate, pe o cârpă moale, verificați în mod regulat, în cazul în care există suficient lapte în mama, la iepuri nu musca si nu doare mamelonul. Pentru tratamentul experților invitați. Femeie cu scor mai bine stadiile avansate ale bolii. Carnea animalului sacrificat utilizate în produsele alimentare nu este recomandată. După provarivaniya poate fi folosită pentru hrana altor animale.

coccidioza cauzate de agenți patogeni, sunt sacrificate numai la o temperatură de 80-100 ° C., chimice înseamnă că nu se aplică. Agenții patogeni sunt excretați cu fecale ale pacientului animale, Ele sunt în viața de stat până la șase zile. În acest timp,, o dată în tractul digestiv al unui animal sănătos, acestea provoacă boli. Ill cea mai mare parte de tineri în vârstă de 1,5-4 luni.
Simptomele bolii. Iepurii își pierd apetitul lor, ofili, slăbi, Apare membranele mucoase palide, uneori, icter, balonare adesea observate și diaree. Adesea, animalele sunt ucise, în special tinerii cu vârsta mai mică de două luni. Odată cu deschiderea animalului pacient sever afectata de ficat, pe acestea noduli vizibile dimensiune de cereale mei la un bob de mazăre.
tratamente radicale pentru iepuri coccidiozei încă. Această boală poate fi prevenită, în cazul în care următoarele reguli: Celulele de iepure conțin o podea secționată, care nu este întârziată cal; să mențină curățenia în dispozitivele de alimentare; zi de vară, în timpul iernii, puteți într-o zi, curățați bine celulele din fecale și alimente neconsumate; periodic (o dată 10 zile) Celulele dezinfectate prin fierbere sau oparirea flacara unui aparat de sudură; evita contaminarea fecale furaje, De ce feed numai într-o iesle; camera ar trebui să fie întotdeauna uscat; Adăpătorilor trebuie curățate și înlocuite mai frecvent în apă în mod regulat; nu pentru a alimenta un număr mare de impulsuri, tărâțe și ierburi mlăștinoase acide. Aceste fluxuri creează condiții în organism pentru multiplicarea rapidă a agentului patogen coccidiozei.
Recupera de la iepuri coccidioză sunt purtători ai agentului patogen, astfel încât acești iepuri din turma este mai bine să nu părăsească. Carnea a fost iepurii bolnavi pot fi utilizate în produsele alimentare.

spirochetozei-zabolevanie se extinde imperecherea cu pacienții de iepure. Agentul cauzal este stocat cu alimente, cu podstilkoj. În cazul în care boala este genital masculin sau feminin, de multe ori în jurul anusului, apar roseata si umflarea, descendenți ai expirarea organelor genitale. Forma ulcere hemoragice.
Boala poate dura mai mulți ani și duce la recuperare. Starea generală se transformă greu iepuri, dar pacienții de sex feminin au redus fertilitatea și nașterea de iepuri slabi. Pentru a preveni boala, înainte de fiecare tupping examina cu atenție organele genitale ale iepurilor. iepure bolnav trebuie să înscrie. Carnea utilizată ca un obișnuit, zona afectată este tăiat și distruge.
Pentru tratamentul experților invitați. Celulele au fost dezinfectate 1-2 soluție de hidroxid de sodiu la suta.

Chesotka căpușe, care, lovind pielea animalelor și oamenilor, Aceasta poate provoca iritații și mâncărimi. In acarieni iepure sunt paraziți pe suprafața interioară a urechii, scalpului, Ei se hrănesc cu sânge.
Simptomele bolii. Există răni mici de piele, roșeață, umflare ușoară, atunci există bule mici; lichidul care curge din ele se ofilesc, cruste formate. Uneori acarieni intra in ureche, complicații care cauzează. Iepurii își pierd apetitul lor, epuizat și pier.
Лечение. Corky se umezește cu terebentina din belșug; după ce macerat, le udalâût cu ajutorul unei pensete, a pus într-un borcan și apoi ars. După 4-5 zile, se repetă tratamentul. Imediat după prima procedură de tratament dezinfecta cușcă și echipamente, spălare cu soluție 5 procente creolin.
carne de animale utilizate fără restricții, piele în decurs de o lună sunt depozitate separat de alte, apoi utilizați.
pediculoza apare atunci când conținutul murdar de iepuri. Iepure păduche parazit numai la iepuri și iepuri de câmp. Cele mai sensibile iepurii slabit.
Simptomele bolii. La locul muscaturii există puncte roșii, mici umflături. Rabbit pieptănare zonele afectate de sânge, că Withers, formând o crustă; el pierde pofta de mancare, slăbi. O examinare atentă a pielii vizibile crawling mici insecte.
Pentru a trata iepure este scos din cameră într-o cutie, la o distanță de cel puțin 40 m de pășune sau sediul, unde celulele sunt plasate pe iepuri, și frecarea lână împotriva corp iepure unul dintre următoarele medicamente:
DDT praf de tutun sau frunze de piure cu naftalină în cantități egale. Se agită excesul de pulbere cu iepure mângâindu părul.
După prelucrarea iepure a fost plasat într-o cușcă, bine curățate de gunoi de grajd. Un iepure oră ședere într-o cușcă se udă abundent cu apă fiartă sau leșie de cenușă fierbinte.
Carnea este utilizată, ca de obicei, piei și pene sunt depozitate separat pentru o lună.

Principalul lucru să știe că orice problemă de prevenire este mai eficientă decât vindecarea. website premix.md recomandă ca întregul pachet de măsuri pentru prevenirea bolilor, în ciuda creșterii costurilor posibile. Reține, că complexul de tratament, De obicei iese mai scump decât prevenirea.

edita site- premix.md Vă mulțumim pentru site-ul de articol http://www.fadr.msu.ru

Link catre articolul original

Când trebuie de început hrănire cu cereale din recolta nouă?

Când trebuie de început hrănire cu cereale din recolta nouă?

Multe întreprinderi au colectat deja orz de toamnă, și gândiți-vă, atunci puteți începe să se hrănească noua recoltă de porci. Mai ales cu un deficit de materie primă, fermierii sunt înclinați să creadă, pentru a începe să utilizeze porumb proaspăt.

De multe ori recomanda doar utilizarea cerealelor după depozitare timp de cel puțin patru până la șase săptămâni, pentru că ei se tem de probleme de digestie și palatabilitatea de alimentare redusă. cunoscut, că cerealele după recoltare de ceva timp încă se coc, în cursul căreia există o contaminare ridicată a suprafeței cerealelor. În mijloc există o acumulare de apă gărgărița, porumb "transpirații". Amidonul și proteina trece prin "procesul de îmbătrânire". Ca urmare a acestei distribuiri a acestor substanțe nutritive este redusă, care afectează în mod pozitiv digestia animalelor.

În ce cantitate este, de fapt reduce palatabilitate hrana pentru animale, Nu există date exacte de cercetare. De asemenea, nu există nici o orientare definitivă în ceea ce privește timpul minim necesar de depozitare a cerealelor proaspăt înainte de hrănire sale, pentru că datele nu au putut fi găsite pe experimentele efectuate pe animale. O singură experiență la porci pentru îngrășare a anilor '70 cu un orz proaspăt nu a dus la probleme. Într-o nouă experiență bavarez servicii agricole au fost hrănite lot proaspăt de orz și grâu purcei uscat.

probleme sau recesiunile de sănătate productivitatea nu a fost stabilită. Dar grupul, care este alimentat exclusiv cu cereale proaspete în primele trei săptămâni, de la început a arătat complexitatea, Prin urmare, utilizarea de porumb proaspăt în hrana porcilor, imediat după înțărcare nu este recomandată. Pentru mai multă siguranță proporția de cereale proaspete (orz și grâu) in functie de statia experimentala poate fi de până la 50% (purcei mai tineri, mai puțin). Este într-adevăr furnizat, care monitorizează în mod constant igiena furajelor. Se crede în general, că riscurile potențiale pentru hrănirea directă este mult mai mic, cu depozitare uscată adecvată (la maximum 14% umiditate, Temperatura maximă de 14 ° C, o ventilație adecvată și curățarea culturilor) sau acizi de conservare. Activitatea de acid datorită acțiunii enzimelor sau a activității metabolice a bacteriilor și a ciupercilor în boabe sau murdare, de exemplu, a redus foarte rapid, alimentând cereale în stare proaspătă ar putea fi puse în aplicare imediat, fără probleme.

Probleme digestive animale, care au fost obținute în mod repetat, în practică, ar putea fi cauzate de depozitarea și păstrarea inadecvată, de exemplu, ca urmare a reîncălzire (proces "Transpirații"), Ea începe metabolismul atunci când bacteriană. În cazul în care un fermier dorește să elimine riscurile posibile, ar trebui să se usuce furaje cereale timp de câteva săptămâni, sau cel puțin a dilua calitatea recoltei sale de cereale ultima. Acizii de porumb conserve poate fi utilizat doar după câteva zile. Posibile scăderi în palatability de decontaminare al acidului.

03-2012

modificată:

După recoltare, în primele zile și săptămâni, în coacerea cerealelor proces are loc. Prin aceasta înseamnă procese cea mai mare parte coloidal, care apar în cereale. Aceasta eliberează apa: porumb "transpirații". Transpiră de cereale poate fi, de asemenea, găsite atunci, când a fost găsit un conținut de substanță uscată, care să îndeplinească cerințele de stocare. în plus, la momentul recoltării și imediat după, activitatea enzimei in boabe este foarte scăzută și abia mai târziu se ridică din nou.

În unele tipuri de maturare de cereale se caracterizează prin foarte mult redus puterea embrionului. cereale, Este în proces de "transpirație", prost potrivite pentru hrana animalelor. Noi trebuie să ia în calcul cu tulburări digestive, în care T. nu. duce la o scădere a productivității.

în special nevoia speciilor de animale individuale menționate sensibilitate la porcine și cabaline "cereale proaspete". în primul rând, hrănire conduce proaspăt secară la tulburări de sănătate și productivitate redusă. cercetare, efectuat pe purcei înțărcați, hrănite proaspăt secară, și secară, care este depozitat pentru o perioadă lungă de timp, a aratat o crestere distincta a activitatii microbiene in intestinul stomacului si mic de animale, atunci când hrănite secară proaspete (Bolduan și colab., 1987). În primul rând, atunci când hrăniți cu o proporție ridicată de secară proaspătă în bolile furajelor combinate ale tractului digestiv și resorbția sensibile tinere și a slăbit animalele adulte.

Datorită unei experiențe proaste atunci când hrănite de cereale proaspete, mai bine începe să luați-le după 4 săptămâni de depozitare. Dacă acest lucru nu este posibil, proporția de cereale proaspete în furajele combinate pentru diferite specii de animale ar trebui să fie limitată la maximum 30% (vedea. masă 1). Această restricție se aplică pentru hrănirea directă de cereale proaspete.

masă 1. Linii directoare pentru numărul maxim de cereale diferite în hrana pentru animale sau dieta globală (%)

Tablita-22-08

edita site- premix.md Vă mulțumim pentru site-ul de articol http://soft-agro.com

Link catre articolul original

Reducerea stresului termic

Reducerea stresului termic

Atunci când concentrația de animale în camere climatice au creat, în general, prin utilizarea echipamentelor tehnice (ventilație forțată, încălzire), în funcție de tipul și vârsta animalelor. Climatul din zonă este de natură să difere în mod semnificativ de condițiile meteorologice situate în afara celor. În cazul în care condițiile meteorologice sunt extreme, metode suplimentare necesare, pentru a proteja sănătatea și viața animalelor.

În special la temperaturi ambiante ridicate, asociată cu o radiație solară ridicată și umiditate ridicată, temperatura în clădiri de creștere a animalelor pot crește, astfel, aceasta va pune în pericol viața animalelor. De asemenea, în spații neîncălzite temperaturi extreme afectează negativ animalele. Ca o consecință a schimbărilor climatice globale în latitudinile noastre să fie socotit nu numai cu ierni blande mai frecvente, dar, de asemenea, cu perioade de căldură extremă în timpul verii. Acest lucru conduce la acțiuni specifice, în conformitate cu cerințele din Legea privind protecția animalelor (alineatele 1, 2), pentru a proteja viața și bunăstarea animalelor. Aceste activități includ gestionarea adecvată, precum și utilizarea de echipamente tehnice suplimentare.

Elementele de bază termoreglarii ale animalelor de fermă

Animalele de fermă menține constantă temperatura corpului lor, În cazul în care sarcina termică nu depășește anumite limite. Zona termoneutre este considerată temperatura mediului animal, care nu necesită consum de energie pentru termoreglare. În această zonă sunt cele mai bune condiții climatice pentru sănătatea și productivitatea. Zona termoneutre este, de asemenea, în zona termică a bunăstării. Zona termoneutre este specific pentru diferite specii de animale și variază în funcție de vârstă, împreună cu schimbarea în raportul dintre volumul corpului: suprafață corporală. În zona tineri termoneutre este la un interval de temperatură mai ridicată comparativ cu animalele adulte. În plus față de temperatura mediului ambiant, în zona thermoneutral este influențată de umiditatea și viteza aerului. Cei trei factori menționați mai sus, sunt combinate într-un complex de termogidralny. conținut total de aer este numit de căldură și entalpia include sensibelnuyu (percepută) și latentnuyu (se evaporă prin evaporare, Nu mă simt) căldură.

Animalele de fermă au mecanisme de termoreglare la cazuri, atunci când temperatura mediului ambiant depășește zona thermoneutral. În cazul în care temperatura este deasupra zonei termoneutre, crește producția de energie termică din organism, și a redus generarea de căldură. Că acestea compensează printr-un comportament de termoreglare, atunci când animalele sunt în căutarea pentru zonele umbrite sau pe o suprafață rece. temperatura corpului poate fi redusă din cauza căldurii (konduktsii), circulație a aerului (convectie), radiație (radiație) și evaporare (evaporatsii). Konduktsiya, convecție și radiație poate doar, atunci când există o diferență de temperatură. Evaporatsiya eficientă și fără diferența de temperatură, dar creșterea umidității relative este mai puțin eficientă și se oprește, când aerul este saturat cu umiditate. Specii de animale, fără suficiente exerciții de educație sudoare evaporarea umezelii din organism, în principal, prin membranele mucoase ale nasului și gâtului. Datorită frecventelor țesutului mucoasă respiratorie este deshidratat, ceea ce conduce la o creștere a nevoii de apă. Pasăre creșterea suprafeței sale de aripi care dezvăluie corpului și folosește întregul corp de căldură se întoarce.

În cazul în care organismul nu poate da produs in timpul caldura metabolismului, Hipertermia are loc cu febră, consecința care ar putea fi colaps cardiovascular, deteriorarea celulelor creierului si accident vascular cerebral de căldură. animale, afectate de căldură reduce aportul alimentar si activitatea locomotorie, și consumul de apă, în fața, creșteri. În cazul în care apare în deficit de fluid corporal, există turgescenta piele, globi oculari chiuveta, navele de suprafață mai puțin umplut și de multe ori se produce moartea.

Monitorizarea climatului în incinta creșterii animalelor

climat-control-234F

Monitorizarea climatului în cameră trebuie să fie documentate și periodic, și în situații critice - fiecare oră, De asemenea, pe timp de noapte. Pentru a controla aveți nevoie să utilizați ventilație mecanică, și semnalizare. Trebuie doar să urmați recomandările privind utilizarea echipamentelor de ventilare. O atenție deosebită trebuie acordată afluxul de aer proaspăt, care ar trebui să fie furnizate în mod egal la sediul cu animale. În continuare ar trebui să fie în stare de funcționare generator de, în cazul unei căderi de tensiune pentru a asigura activitatea de ventilație mecanică.

Prin monitorizarea constantă a vremii pe site-uri specializate sau de a primi avertismente de furtună ajută să ia măsuri în timp util pentru a preveni pierderile de animale. Aceasta este o necesitate, când temperatura exterioară crește peste 38 ° C, sau rata de creștere a entalpiei peste 67 kJ / kg. Mai ales la păsări de curte de risc și a porcilor în etapa finală de îngrășare.

Măsuri generale de prevenire a stresului termic

Se recomandă să se facă un plan de acțiuni de urgență în situații critice, de exemplu, defectarea echipamentelor de ventilare sau a condițiilor meteorologice extreme. Acest lucru necesită dispozitive suplimentare, cum ar fi ventilatoare mobile diverse modificări. măsură pentru a preveni stresul de lângă căldură - reducerea densității animalelor la fața locului la mai-septembrie, de exemplu, la sfârșitul îngrășării umplerea zonelor sunt parțial.

mare influență asupra climatului interior al structurii cladirii in sine are (izolarea pereților exteriori și a acoperișului, zona fereastră). Mai ales zona acoperișului afectează foarte mult încălzirea spațiilor, în cazul în care nu este izolat. Dacă este așa, alimentare cu aer nu trebuie să fie efectuată în spațiul de sub acoperiș.

Screening-ul de lumină solară directă poate fi plantarea de arbori, precum și de umbrire parțială a zonelor deschise și a ferestrelor (jaluzele).

Scăderea temperaturii în interior se poate realiza prin creșterea aer. de îngrijire trebuie să fie luate, la grătarele de admisie a aerului sunt libere de orice contaminare (praf, frunziș). Creșterea vitezei aerului în găsirea animalelor duce la o creștere a producției de căldură prin convecție și reduce foarte mult sarcina termică. În acest scop, se recomandă utilizarea unui canal de aer special sau instalați ventilatoare suplimentare. Viteza aerului în constatare animal poate fi îmbunătățită prin 0,3 m / s 1,3 m / s, și, în cazuri extreme până la 2,5 m / s. la 1,3 m / răcire efect de 3,3 ° C, și când 2,5 m / s - 5,6 ° C.

De asemenea, acoperiș umidificarea cameră, încăperea în sine sau a aerului ajută la reducerea temperaturii aerului. Pentru evaporare necesită energie. Este luat din sensibelnoy de căldură, obținându-se astfel reducerea temperaturii. Temperatura de parte sensibelnoy devine latentă în temperatura de proces, ceea ce înseamnă o creștere a umidității relative, dar entalpia rămâne constantă. Deși este important să se controleze creșterea umidității relative, deoarece temperatura la foarte mare (30 ° C) și o umiditate relativă de mai 80% se poate produce sarcină termică extremă (insolatiei), când se oprește de căldură. Prin urmare, entalpia - este o opțiune potrivită pentru evaluarea situației.

Pulverizarea de apă într-o cameră poate fi o varietate de moduri, în funcție de tipul de acoperire podea. În grajduri fără așternut (beton, pardoseli cu fantă) acest lucru poate avea loc printr-un furtun sau de instalații sanitare prize sau cu duze de pulverizare. Apa poate fi direcționată direct pe podea sau pe animale. Atunci când pulverizare sub presiune (presiune 50-80 bar și spray-uri cu găuri foarte mici) Este de la efectul de răcire 8 la 10 ° C, fără a le - 4-5 ° C. În adăposturile de păsări trebuie evitată așternut umed și păsări de curte. Prin urmare, nu poate furniza numai umidificarea aerului (răcire adiabatică). Din cauza care aerul este furnizat poate fi la frigider 3-5 ° C. Aici, aerul proaspăt este trecut printr-un material umed, cu o suprafață foarte mare.

Răcirea aerului la intrare este de asemenea posibilă cu ajutorul unui schimbător de căldură geotermale așa-numitele. Astfel, temperatura utilizată în straturile mai adânci ale solului, aerul care este introdus în încăpere prin conducte.

Pierderile datorate stresului termic poate fi evitată datorită managementului de alimentare. Redusă de alimentare fierbinte și creșterea în timpurile mai reci ale zilei (asociată cu reducerea fazei întunecate) și furnizarea continuă a apei potabile pentru a ajuta se răcește. Monitorizarea animalelor și a echipamentelor tehnice în caz de urgență trebuie să fie constantă (zi și noapte).

Pe pășune, pentru toate animalele ar trebui să poată să se ascundă în umbră (comportamentul termoreglare). În cazul în care nu există surse naturale de umbră (copaci, arbuști, clădiri), Avem nevoie pentru a construi adăposturi artificiale.

Rezumînd, putem spune, că reducerea stresului termic este, pentru a reduce căldura și de a crește impactul de căldură, datorită diferitelor măsuri.

Măsuri speciale pentru a reduce stresul termic
stresul termic la păsările de curte

Simptomele de hipertermie și metodele de prevenire sunt similare pentru diferite tipuri de păsări. Prin urmare, acestea sunt descrise în detaliu 5.1.1. (pui de carne și găini ouătoare).

stresul termic la puii de carne și găini ouătoare

teplovoj_stess_kuri

Toată pasărea începe să respire prin cioc, și poate depăși numărul de respirații 250 min. Pentru returnarea căldurii sunt lăsate să se răspândească aripile. Hranei pentru animale scade consumul, crește consumul de apă. jgheab în cazane în creștere nu este recomandată, deoarece animalele nu întotdeauna evita produsele alimentare. Dacă temperatura crește peste 35 ° C la o umiditate 75%, când temperatura corpului crește la 42 ° C, ceea ce duce la moartea. animale moarte sunt, distribuite în toată zona. piele de culoare goală cianotic, cioc implică adesea un terci de alimentare cu lichid sau lichid.

Viteza aerului la sfârșitul îngrășării (greutate în viu 1,5 kg) în 4,5 m³ / h, cu rate ridicate ale capului de entalpie (>67 kJ / kg de aer) insuficient. Ar trebui crescută la 6,75 m³ / h cap (respectă 4,5 m³ / pe 1 kg greutate corporală), în cazul în care nu se poate reduce densitatea animalelor în casă.

Prin creșterea vitezei aerului dublat de la 1,25 pîna 2,5 efectul de răcire m / s, poate, de asemenea, dublu. Aerul din rata mai mare care urmează să fie furnizate doar o parte din camera, că animalele au avut posibilitatea de a alege. Bine stabilit de aer "suflet", în al treilea din suprafața podelei. Viteza aerului la o temperatură de 26 la 35 ° C poate fi de la 3 pîna 6 m / s, respectiv,.

Umidificarea aerului de alimentare trebuie să fie efectuată înainte de temperatura ridicată de așteptat. Aceasta reduce temperatura din casă până la 3-5 ° C și, în același timp, se leaga particulele de praf. Dar avem nevoie pentru a păstra un ochi pe umiditatea aerului din exterior, care nu trebuie să depășească 50%. Dampening animalele și puii săi ar trebui evitată, Umiditatea relativă în camera ar trebui să fie mai mică 80%. Aceasta ajută, de asemenea, hidratare acoperiș neizolați, mai ales în cazul în care ventilarea aerului a zonei deservite de aceasta.

Pentru a evita tensiunile suplimentare asupra animalelor, trebuie să aibă grijă de grijă mai ales liniștit pentru ei. acțiune afirmativă cabane suplimentare de vitamina C in apa de baut.

În adăposturile de păsări, cu ventilație liberă (Louisiana) se recomandă să se instaleze ventilatoare portabile suplimentare, care includ în plus față de temperatura normală.

stres termic la curcani

Viteza minimă a aerului în adăposturile închise, în vara trebuie să fie de cel puțin 4,0 m³ / kg greutate în viu pentru curcani și un minim 5,0 m³ / kg greutate în viu pentru curcani, în situații climatice extreme 5-6 sau 6-7 metri cubi, respectiv. Acest lucru poate fi realizat prin reducerea spațiilor cu densitate a populației.

În cazul în care aerul este umidificat, Trebuie să ne asigurăm, umiditatea relativă a aerului nu crește mai mult 70%.

Prin ridicarea alimentatorului înainte de căldura zilei scade aportul alimentar si metabolismul, astfel, neîncărcat. După coborârea temperaturii în seara și noaptea, animalele sunt capabile de a consumului de alimente nelimitat.

Evitând probleme în casă vă permite să nu creeze pasăre stres inutil. In timpul runde regulate familiare angajatului păsărilor, stimulează păsările să stea, la căldura acumulată sub ei a fost îndepărtat.

stres termic la rațe

Viteza minimă a aerului ar trebui să fie în vara 4,5 m³ / kg greutate corporală pe oră, la sfârșitul hrănirii ar trebui să crească de trei ori. Dacă acest lucru nu se poate realiza prin ventilație, necesare pentru a reduce densitatea animalelor în cameră.

Dampening animalele și puii săi ar trebui evitată. În cazul în care casa este deja un nivel ridicat de umiditate, in plus de hidratare va fi critic. În cazul în care umiditatea relativă este de peste 70%, posibilitatea de întoarcere de căldură prin respirație devine limitată.

Restrictionarea ingestia de alimente ar trebui să fie, de asemenea, este posibil, așa cum este descris pentru curcani. deosebit de important, că apa era disponibilă în mod liber, în orice moment.

Paie Așternutul trebuie să se efectueze în liniște și ușor, aveți nevoie pentru a evita o turmă de păsări într-un singur loc.

stres termic la porci

teplovoj_stress_u_svin

Animalele de companie cu o greutate de până la 30 kg, poate compensa temperatura ambiantă ridicată. Dar exemplarele mai grele, la o temperatură de peste 28 ° C, încep să respire greu, bea mai multa apa si de a reduce aportul de alimente, că este, pentru a arăta primele semne de stres termic. Mai ales cu grosimea în creștere de grăsime este complicată de revenirea căldurii. Densitatea mare a animalelor în cele din urmă duce la îngrășare, că animalele pot minți numai atinge reciproc, care limitează în mod semnificativ căldura. Acest lucru poate minimiza, de vânzare cel mai greu animal, în primul rând. Cele mai multe animale pot da de căldură situată într-un colț, pe cealaltă suprafață de absorbție de căldură umedă sau este posibil. Acest lucru necesită o suprafață minimă 1 trimestru. m pe cap. Dacă acest lucru nu este asigurată, este necesar să se aibă grijă de o altă metodă de răcire. Sediul Central al inseminate, în soluția mumă și a zonelor de temperatură ridicată într-un efect negativ asupra indicilor de fertilitate.

podea de hidratare este recomandat in special pentru porci (furtun, apă staționare) sau instalarea dusuri, care include timpul și poate fi utilizat pentru o perioadă lungă de timp). În mod particular eficiente de apă prin pulverizare mici picături în ceață. În acest scop, apa tevi cu presiune joasă și medie de apă nu sunt adecvate, deoarece astfel încât picături sunt prea mari. Dar setarea de înaltă presiune dă picăturile de dimensiuni perfecte cu apă scăzută. Dar umiditatea relativă interioară nu trebuie să depășească 80%.

Pentru a evita stresul termic și permite desfășurarea activității de construcții (izolarea termică a pereților și a acoperișurilor), alimentarea cu aer corespunzător într-un coteț, precum și echipament suplimentar pentru răcirea aerului de alimentare prin umidificarea sau cu rezervor de aer profund.

stresul termic la bovine

teplovoj_stress_krs

De asemenea, bovine care suferă de o temperatură ridicată. Metabolismul la bovine formează o mulțime de căldură, care rezultă din activitatea florei rumen și educația laptelui. Revenirea căldurii este limitată din cauza raportului scăzut de volum a corpului la aria suprafeței sale. Chiar și la temperaturi de peste 25 ° C, consumul de furaj redus, și cu ea, producția de lapte și de creștere în greutate. În cazul în care conținutul de vaci de lapte și tauri, la sfârșitul interior de îngrășare în mod necesar suficiente pentru a asigura apă potabilă a animalelor și ventilație suplimentară. De asemenea, este recomandat să se deschidă poarta în hambarele. Atunci când conținutul de pajiști animale folosesc copaci și alte locuri de refugiu ca o sursă de umbră. În cazul în care animalele sunt ținute în lunca este doar parțial, trebuie să aibă grijă de grajduri, dacă nu există clădiri sau copaci, formând o umbră. În perioada de căldură este, de asemenea, recomandat să conducă animalele în hambar, la prânz.

Stresul termic în timpul transportului animalelor

 

Fiecare transport de conduce la motoare semnificative și animale stres mental, mai mult metabolismul aktivnomuenergeticheskomu, așa, o creștere a producției de căldură. Acest lucru este chiar și mai mult agravată de faptul, că fiecare teplovoj_stress_pri_transportirovketransport precedat de capturare sau bloc. Prin urmare, aceste activități în timpul lunilor de vară, ar trebui să fie efectuate în timpul nopții. Este deosebit de important datorită pregătirii foarte atent pentru a asigura tratamentul cel mai relaxant al animalelor, precum și utilizarea de echipamente adecvate pentru reducerea stresului. Animalele nu ar trebui să fie hrănite înainte de a transportului, dar este necesar accesul la apă. În funcție de temperatura de așteptat în stradă și durata densitatea de încărcare de transport ar trebui să fie redusă la 10-20%. Este necesar să se verifice, dacă ventilația funcționează. în cazul în care există, trebuie să vă deschidă găuri suplimentare de ventilație. Este deosebit de important la temperaturi ridicate pentru a merge mai repede și pentru a evita oprirea.

ventilator auto trebuie inspectate chiar și în timpul încărcării. Este important, astfel încât să poată funcționa independent de motorul vehiculului. Recomandat de prezența unor ventilatoare suplimentare, sunt răcite în timpul transportului de descărcare. In anumite situatii, se recomanda pulverizarea pe plan intern a porcilor cu apă.

Dacă opriți autovehiculul încărcat este inevitabilă, aceasta nu trebuie să stea în soare. aerisire suplimentară înainte de descărcare, modul în care este organizat în abatoare pentru păsări de curte, aduce un efect pozitiv. De asemenea, transporta plimbare fără să se oprească pentru a evita stresul termic. Dar, de management defectuos la abator cu supra-aglomerarea de păsări de curte poate reduce toate aceste măsuri nu au.

În cazul în care traficul devine blocat în trafic sau a unui accident, șoferul trebuie să contacteze compania dumneavoastră sau de poliție, pentru a aduce masina din blocajele de trafic și de a asigura traficul pe celelalte animale de drum sau de suprasarcină.

----------------

Recomandările elaborate de grupul de lucru 1 (șeptel) Medicii veterinari pentru Protecția Animalelor, 2010 an, Germania. Responsabil pentru eliberarea lui Dr. Bodo Bush, Profesorul Gerd Schlenker. Traducere Elena Babenco, special pentru

edita site- premix.md Vă mulțumim pentru site-ul de articol soft-agro.com.

Link catre articolul original

În lupta împotriva stresului termic, compania noastra poate recomanda medicatie Reevit C Plus.

Reevit C Plus

Reevit C Plus dacă este utilizat în mod corespunzător, poate diminua în mod semnificativ impactul stresului termic asupra animalelor de creștere a animalelor și păsărilor

Способы преодоления теплового стресса в разведении птицы

Способы преодоления теплового стресса в разведении птицы

Temperaturile ridicate sunt o problemă serioasă pentru toate tipurile de păsări de curte.
stresul termic are un impact negativ asupra producției de ouă, Dimensiunea ouălor, Consumul de alimente,
ratele de creștere, eclozabilitatea, precum și provocând moartea a păsărilor. Prin urmare, nu ar trebui să fie permisă educație
căldură în casă, și temperatură ridicată, creată de păsări trebuie păstrate
reduse la minimum.

Acest articol descrie, ca stresul termic afectează pasărea, și oferă modalități
reduce impactul stresului termic asupra productivității a păsărilor.

În ceea ce puii de carne pentru a răspunde la stres termic?

La temperaturi ridicate, de multe ori pasărea își schimbă comportamentul, care îi permite să recupereze
echilibru termic. În timpul cea mai tare perioade ale păsărilor să se odihnească mai mult. Unele păsări rezema
pereți sau conducte de sisteme de băut. La temperaturi ridicate, de multe ori o lipsă de aer. În această
în timp ce activitatea crescută a mușchilor și a, prin urmare, Aceasta crește consumul de energie.
Lipsa de aer are loc, de obicei,, când
temperatura ajunge la 30 ° C.
Pui de carne, precum și alte păsări de curte, este dificil de a transfera căldura de la un nivel ridicat
RH.
Mortalitatea din cauza căldurii de epuizare apare foarte des, în special la păsări, cu o greutate mai mare.

Teplovoy-stres-700x215

Pe măsură ce lipsa de aer afectează pH-ul sau acid-alcalin echilibrul puilor de carne?

În general, pH-ul este controlat de rinichi de sange si plamani prin diferite sisteme tampon, că
preveni schimbările rapide ale pH-ului. Cu o creștere a frecvenței respiratorii la puii de carne, expuse
stres termic, o reducere a nivelului de dioxid de carbon, și există alcaloză respiratorie
(pH-ul sanguin crescute). stresul termic, reduce, de asemenea, nivelul de potasiu și alte minerale în
organismul, schimbarea echilibrului electroliților corpului.

Are o scădere a consumului de hrană în timpul stresului termic?

În cazul în care perioada fierbinte se reduce consumul de furaje. Aceasta este o parte a adaptării fiziologice
stres pasăre. consum redus de hrană curge la reducerea aportului zilnic de nutrienți
materie, care sunt responsabile pentru creșterea. totuși, În cazul în care organismul devine mai puțini nutrienți
materie, prin urmare, ea consumă mai puțină energie pentru digestie. astfel, deși ritmul este încetinirea
creștere, Păsările pot acum rezista cu ușurință de căldură. Aceste studii arată, că numărul de supraviețuitor
pui de carne redus, În cazul în care creșterea consumului de hrană în timpul stresului termic, în special în
perioadele calde ale zilei.

Cum ne putem atenua stresul termic?

clădiri
O serie de caracteristici ale clădirii, cum ar fi locația, cantitatea de material izolant,
numărul de proiecții de acoperiș influențează în mare măsură, temperatura din interiorul clădirii. Amplasarea clădirii trebuie
fie, pentru a fi în măsură să profite de vânturile dominante și, prin urmare,, la soare
nu strălucește direct în clădire.
În cazul în care construcția clădirii nu este izolat bolta a fost efectuat, acest lucru se poate face mai târziu, că
Aceasta va ajuta la prevenirea influența căldurii solare asupra temperaturii din interiorul clădirii.
Izolație va fi utilă și în sezonul rece, deoarece reține căldura. Lungimea corectă
Proiecțiile de acoperiș, de asemenea, nu permit luminii solare în cameră. În cazul clădirilor cu izolate
Sistemul de ventilație plafon trebuie să fie instalat pe tavan. mai mult
Sistemul de ventilație va contribui, de asemenea, pentru a evita problemele cu umiditate ridicată în timpul iernii.

Ventilație și de răcire

ventilație adecvată este necesară pentru a reduce temperatura din casa. Păsări nu transpira și să piardă
căldură prin tractul respirator, cercei, și zone fără pene sub aripile. creșterea circulației
Aer ajută păsările sa scape de excesul de temperatura.
În adăposturile de păsări fără supapă automată de ventilație trebuie să fie instalat, pentru a furniza
debit maxim de aer. Cu un debit adecvat de aer de ventilație
Acesta va fi distribuit în centrul casei, așa cum se arată în figura 1.

Sposobi-preodoleniya-teplovogo-Stresa-u-broylerov

imagine 1.

Nimic nu ar trebui să interfereze cu fluxul de aer.
În case cu obloane, situate pe părțile laterale ale tunelului și ventilatoare pentru a îmbunătăți
ventilație, înălțimea supapelor și comenzile sistemului de ventilație ar trebui coordonate pentru a
amplificare a fluxului de aer (imagine 2). Poate fi necesară
ventilatoare pentru a crea o mișcare a aerului în interiorul clădirii.

Sposobi-preodoleniya-teplovogo-Stresa-u-broylerov
imagine 2
Toti fanii ar trebui să fie grilaj de protecție, astfel încât păsările nu a lovit ventilatorul, precum și
personalul de securitate.

• În adăposturi cu ventilație naturală, asigurați-vă că, că supapele de admisie sunt complet deschise și
fluxul de aer nu blochează iarbă de mare, care crește în apropierea casei păsări de curte. Teșitură iarbă în jurul valorii de
casa și asigurați-vă că, că nu mai 15 cm în înălțime în interiorul 15 de metri de casă. sucursale
copaci, care atârnă prea scăzut, să fie tăiat în jos.
• Eliminați transportul, echipament, gunoi, care pot reflecta caldura in casa. iarbă tăiată
în jurul casei se va reflecta la fermă, mai puțină căldură, decât pământul gol. extinde
proiecție consolelor acoperiș, dacă doriți să evitați lumina directă a soarelui în clădire. В
case cu ventilație automată, curățați ventilatoarele și asigurați-vă, că întregul sistem
Funcționează corect. face, că curelele ventilatorului lamelele ventilatorului bine fixate și
curat.
• Curățați orificiile de ventilație și verificați, că orificiile de aerisire nu sunt blocate.
• Setați termostatul astfel încât sistemul de ventilație, pentru toti fanii au lucrat în mod continuu pe
În timpul cea mai tare perioade ale zilei.
• Sistemul de ventilație trebuie să funcționeze pe timpul nopții. Răcirea camerei pe timp de noapte
Aceasta ajută păsările mai ușor să transfere căldura în ziua următoare.
• Dacă nu aveți fani, set-le. face, că garduri apărătoare de siguranță
ventilator este în stare bună. Înainte de a instala ventilatorul, verifica, voință
sistem de energie electrică pentru a suporta sarcini suplimentare.
• Blanch plafonul sau culoarea vopselei reflectorizant, mai ales în casele non izolate de păsări de curte. aceasta
Procedura va ajuta reflecta caldura, dar nu este eficient pentru răcirea clădirii. utilizare
următoarea soluție: 9 kg de var stins 19 l de apă 1 l PVA.
• Dacă izolația acoperișului greșit, utilizați sistemul de pulverizare a acoperișului. face, că
sistemul este instalat corect. Verificați cantitatea de, pentru a determina dacă lipsa de apă potabilă și păsări
spray de acoperiș. În primul rând, ar trebui să fie suficientă apă pentru băut.
Când conținutul celular al următoarelor, staplivalsya pentru a evita excremente de păsări în cuști.
Litieră împiedică mișcarea aerului și formează o căldură suplimentară datorată naturale
Procesul de descompunere.
Răcire prin evaporare

Răcire prin evaporare poate ajuta in mod semnificativ pasarea pentru a muta caldura. factor de limitare
Sistem - o umiditate externă, deoarece rata de evaporare determină eficacitatea acestuia. В
sistem de răcire prin evaporare a aerului cald este utilizat pentru a evapora apa. Acest lucru îmbunătățește
RH, dar reduce temperatura aerului. Cel mai eficient sistem
Aer conditionat - un sistem, în care întreaga aerul proaspăt trece prin panou umed
răcire. Cu o dezvoltare corespunzătoare, sistemul va reduce temperatura aerului 11 grade.
de exemplu, la 38 ° C și 30 % umiditatea relativă a aerului poate fi răcit la 27 ° C. Sistemul poate
Acesta este utilizat în zone cu umiditate ridicată, deoarece nivelurile de umiditate sunt reduse la foarte scăzute
nivelurile in timpul cele mai multe dintre cele mai fierbinti perioade ale zilei.

Un alt tip de sistem de aer condiționat este un sistem misting. Sistemul foloseste de mare
presiune pentru a crea o ceață fină în interiorul clădirii. studiile arată, că neclară
poate crește eficiența sistemului de ventilație 50%. Aici este necesară monitorizarea, că
așternut să devină prea umed.

nativ

Hrănire și udare

sistemul Poylnыe
Este important să se asigure cantitatea necesară de păsări de apă în perioadele calde. extensie
La un pahar fata pentru intretinerea pardoselilor pasari si cresterea numarului de dispozitive tip va contribui la creșterea
Consumul de apă. Păstrați în minte, că păsările nu vor bea apă caldă atât de bună voie, cum
rece.

192

• Creșterea udare față în special pentru părinți și pui de carne. Se umple apa proaspata in randul consumatorilor de alcool
perioadele calde ale zilei, astfel încât păsările aveau suficientă de apă potabilă rece.
• Creșterea ratei de alimentare și cantitatea de apă din sistemul de băut.
• Dacă sistemul de băut are un filtru, ar trebui să fie clar și să nu împiedice circulația apei.
• Se clătește sistemul de băut închis. Apă în tuburi de plastic în sistemele închise de băut
atinge rapid temperatura din jurul tuburilor.

Creșterea consumului de apă în timpul stresului termic va crește raportul de păsări care au supraviețuit. multe
cercetatorii atribuie rata de supraviețuire a crescut de păsări, care au primit suplimentar sare, cum ar fi bicarbonatul de potasiu, clorură de potasiu, clorură de sodiu, clorură
amoniu, Consumul crescut de apă, în schimb sărurile.
expunere foame Cât de util în timpul stresului termic?

ingestia de alimente ar trebui să fie, de asemenea, se acorde o atenție în perioadele calde. De obicei, consumul de furaj
scade și păsările nu pot obține suficient de nutrienți, necesare pentru
ratele de creștere și de producție pentru obținerea unui nivel dorit. Cei mai mulți producători de a încerca
stimulează consumul de hrană în perioadele calde, Totuși, acest lucru se poate intoarce impotriva.
ingestia de alimente în exces va crește temperatura corpului păsării și, eventual, va continua
caz. Expunerea foame în perioadele calde reduce sarcina termică și crește procentul de
supraviețuire. Extractul de foame reduce producția de energie termică prin digestie, absorbția și metabolismul
nutrienți. Atunci când mișcarea păsărilor activate de lucru musculare, care generează suplimentare
căldură. Într-un mediu cald, această producție de căldură crește doar sarcina de incalzire. prin urmare, că
reduce sarcina termică a păsărilor de curte trebuie să fie păstrate în monoterapie. Trebuie să opriți la sân, dacă
temperatura depășește 32 ° C. Hrănirea poate fi oprită, închiderea sau ridicarea lor jgheabul. face
Avea nevoie de cât mai curând posibil, la nivelul tractului gastro-intestinal a fost gol la momentul, când
temperatura ajunge la casa de la 32 ° C. Păsările nu ar trebui să fie hrănite până la, temperatura nu va scădea sub
32° C noapte. Cu toate acestea, această tehnică nu trebuie utilizat în mod continuu, deoarece rata de creștere va fi
redus. Tehnologia ar trebui să fie utilizate numai în situații de urgență.

t2_img3 (1)

stresul termic reduce consumul de hrană la puii de carne, și, prin urmare, și cantitatea de nutrienți
materie. prin urmare, Formulare de alimentare trebuie schimbată, luând în considerare, că aportul de hrană va
redus. Ar fi greșit să crească numai concentrația de proteină. De asemenea, trebuie crescută
dieta de energie, ca, alte elemente nutritive. Este de asemenea important de a crește concentrația de grasă
acizi și se recalculează concentrația de vitamine și minerale. Utilizarea de vitamina C, cum
preparare antistressovogo, de multe ori important în timpul stresului termic.
De asemenea, este foarte important pentru a alege kotsidiostatik dreapta, antioxidant inhibitor de mucegai și pentru hrana animalelor,
stocate într-un depozit. Nu sunt carbohidrati sau grasimi, și contribuie la producerea de proteine ​​mai mari
căldură metabolică. prin urmare, diete dezechilibrate duce la creșterea
producerea de căldură metabolică. Echilibrul aminoacizilor este foarte importanta in dieta. In acest moment ar trebui să fie
dezvolta dietele cu niveluri de proteine ​​ușor subevaluate și utilizarea unor cantități mari de
aminoacizi sintetici, în special metionină, lizină și treonină.

A elimina alte surse de stres

• Reducerea factorului de densitate a păsărilor
• Nu deranja păsările în timpul perioadelor calde.
• Nu debikiruyte pasăre, până când temperatura aerului este sub.
• Păsările trebuie să se miște cât mai puțin posibil.

concluzie

păsări de curte într-un mediu confortabil pentru că este esențial în perioadele calde.
Sub stres termic puii de carne sunt expuse la schimbari fiziologice puternice. scade
consumul de hrană și creșterea consumului de apă, Prin urmare, au nevoie de corecție rațiile, care
reduce producția de căldură metabolică și va menține aportul de nutrienți la adecvat
nivel.
Asigură o bună ventilație și utilizarea de apă în cantitatea necesară.
Activitatea redusă a păsărilor în zilele calde va reduce sarcina de căldură. controlată
expunerea la foame ajută de multe ori pentru a crește rata de supraviețuire a păsărilor în timpul stresului termic.
Bună grijă de pasăre și de a pregăti casa, hrănire corectă și programul de udare
ajuta la minimizarea stresului si a deceselor, cauzate de temperaturile ridicate.

edita site- premix.md Vă mulțumim pentru site-ul de articol http://www.inter.zp.ua/.

Link catre articolul original

În lupta împotriva căldurii stresul nostru companie poate recomanda tu de droguri Reevit C Plus.Reevit C Plus

Reevit C Plus dacă este utilizat în mod corespunzător, poate diminua în mod semnificativ impactul stresului termic asupra animalelor de creștere a animalelor și păsărilor

Изменение потребностей птицы в обменной энергии в жару

Изменение потребностей птицы в обменной энергии в жару

O cerință indispensabilă a păsărilor de curte – crearea unui microclimat optim în spații industriale.

Și, în cazul în care oferă o pasăre caldă, lumină, aer curat – Aproape o afacere făcut, menținerea temperaturii dorite rămâne problematică în sezonul cald. Atunci când în aer liber în timpul verii 40 ° C sau mai mare, sistemul existent de ventilație nu poate reduce temperatura din casa, în spațiile intracelulare.

Există o serie de metode de prelucrare a reduce temperatura din interiorul incintei. Pentru a face acest lucru, vopsea de var sau acoperiș udat cu apă, irige zona din jurul și în interiorul spațiilor, trecerea la tipul de noapte de hrănire. Acest lucru permite doar până la o anumită măsură, reduce impactul negativ al temperaturii ridicate.

păsări de curte-02

Condițiile extreme în regiunile cu climat cald perturba în mod semnificativ metabolismul păsării, în special apa-electrolit, precum si metabolismul proteinelor, grăsimi, carbohidrați și vitamine. Expunerea prelungită la căldură excesivă modifică funcția sistemului digestiv, inhibarea activității secretorii și motor evacuarea stomacului, reducerea izolării pancreatice și suc intestinal. Din cauza reducerii insulinei în zahăr din sânge pentru o lungă perioadă de timp, la un nivel ridicat, că, la rândul său,, inhibă activitatea centrelor de foame in cortexul cerebral de pui.

În condiții de stres termic pentru pui de carne reduce dramatic consumul de furaje, practic rămâne foame, bea mult. natural, creștere în greutate redusă, care afectează în mod negativ economia întregii producții.

Pentru a studia posibilitatea reducerii impactului negativ al temperaturilor ridicate din timpul verii pe calitățile productive ale puilor de carne la ferma de păsări de curte "Octombrie" am realizat un experiment. În sezonul cald (iunie – august) formate pe baza a trei grupuri de analogi de pui de o zi, care sunt amplasate uniform în trei niveluri BMF-3 baterie de celule.

Dieta pentru toate cele trei grupuri au conținut aceeași cantitate de proteină brută. Testul pupa a puilor din primul grup a avut un deficit de energie metabolizabilă (OE). în al doilea rând (avertisment) grup a primit rata recomandată. Dieta al treilea grup conținea un exces de energie.

În a doua perioadă de creștere (29-55 zile) nivelul de proteină brută în toate cele trei grupuri a fost 19,2 %, schimb de energie – 300, 315 și 330 kcal, respectiv.

Rezultatele au aratat, că o creștere a nivelului de energie metabolizabilă al dietei DE CĂTRE 28 zile de greutate în viu de pui de carne a crescut 3,8-4,7 %, până la sfârșitul anului de îngrășare – la 4,29 % comparativ cu nivelul standard de.

Când a redus la nivelul AM 5,5-1,5 % primul grup de greutate în viu, la 28 de zile de vârstă a scăzut cu 2,89 %, la sfârșitul îngrășării – la 3,51 % față de greutatea corporală a grupului de control.

Diferențele în dietele nutriționale nu au afectat mult pe deșeurile de pui. Siguranță pentru întreaga perioadă de creștere a fost aproape la fel – 96 %. Creșterea ratei de creștere este cauzată de al treilea grup, că furajele bogate în energie utilizată în corpul de pui de carne mai eficient cu aproape la fel de consumul lor și de reducere a consumului pe unitatea de creștere rezultată din 3,2 %.

prin urmare, Intensitatea energetică dieta de pui – un element important în procesul de creștere a eficienței hranei de proteine ​​și transformarea acestuia în carcasă de proteine. Mecanismul azotosberegayuschego efect de grăsime este de a furniza energie pentru formarea și funcționarea structurilor intracelulare (tackling). Cu celulele lor de deficit pentru a reface costurile legate de energie forțată utilizarea mai intensă a aminoacizilor, care a trebuit să meargă la formarea proteinei tesuturi bodys.

Adaosul de grăsime în dieta permite utilizarea mai eficientă a hranei pentru animale și proteine ​​oferă o greutate în viu a puilor de creștere intensivă.

concluzie. Analiza datelor sugerează că este de dorit în creștere în timpul verii, nivelurile de energie metabolizabile în dietele de pui de carne. Acest lucru va neutraliza impactul negativ al temperaturilor ridicate asupra productivității a păsărilor, elimina timpii morți de spațiu de producție, cele mai multe dintre ele pentru producția pe tot parcursul anului de carne, în zonele cu climat cald din sudul Rusiei.

autor: O. Nigoev, Doctor în științe agricole, Director al fermei de păsări de curte "Octombrie", Republica Adygea.

sursă primară: "Păsări de fermă Jurnalul. Păsări de curte agricole »№3, 2011 g.

edita site- premix.md Vă mulțumim pentru site-ul de articol http://webpticeprom.ru.

Link catre articolul original

În lupta împotriva stresului termic, compania noastra poate recomanda medicatie Reevit C Plus.Reevit C Plus

Reevit C Plus dacă este utilizat în mod corespunzător, poate diminua în mod semnificativ impactul stresului termic asupra animalelor de creștere a animalelor și păsărilor

Экструдированное зерно – польза от использования

Экструдированное зерно – польза от использования

Compoziție de alimentare afectează foarte mult capacitatea de purcei în timpul înțărcare de scroafă, pentru a digera alimente. Aplicând actele de animale sensibile în fază de cereale extrudate asupra lor de susținere. Aceste semințe sunt digerate mai bine și de a stimula sanatatea intestinului, a spus Dr. Heinrich Kleine Klausing din Dusseldorf.

După înțărcare de scroafă, vine solicitând o schimbare decisivă în compoziția produselor alimentare: de "hrănire lichidă" scroafă lapte, proteină vysokoperevarimym caracterizată, grăsimi și lactoză, putere, constând, în primul rând, amidonul din cereale și proteine ​​vegetale. schimbarea Simultan activitatea diferitelor enzime digestive, și mai ales importante pentru activitatea amidonului amilazei digestia (vedea. programa "Producerea de enzime după înțărcare").

Proizvodstvo_enzimov_porosjatami

Deja otlucheniya activitate are amilazы, chimotripsina și lipaza pe termen scurt sa redus cu un sfert până la o cincime. La două săptămâni după înțărcare concentrația de lipază totul este scăzut, Activitatea chimotripsina și amilazei returnate numai la 70 și 74 la sută, respectiv, a activității lor în momentul înțărcării, respectiv,. Această situație ar trebui să fie luate în considerare în compoziția furajelor combinate pentru porci și selectarea materiilor prime pentru ele.

La granulele de amidon cu activitatea amilazei limitată în mod semnificativ ar putea fi digerate de enzime în intestinul subțire cea mai mare parte, este posibil să se "deschide" furaje amidon de cereale înainte de hrănire printr-un tratament intensiv tehnic. Cu aceasta și legate de "efect de productivitate", și consumul de hrană a crescut datorită unei mai bune digestibilitatea sale. în plus, așa că a împiedicat să intre în cantitate prea mare de amidon nedigerate în intestinul gros. Ceea ce face ca dezvoltarea potențial periculoase E. coli a redus semnificativ, precum și riscul diareei.

Tehnologie pentru "deschiderea" de amidon

Pentru prelucrarea cerealelor, în scopul de a "deschide", amidonul în practică, folosind diferite tehnologii. Metoda termică (de exemplu, radiații în infraroșu, tratare a aerului cald) Este de a utiliza aceste factori de influență, temperatura și durata expunerii. Când metoda hidrotermală (de exemplu, prăjirea) umiditate folosite suplimentar. Combinația de procese hidrotermale (Factori de influență: temperatură, umiditate, durata expunerii) prelucrate (impactul factorilor: forță de presiune și de forfecare) ea reprezintă tehnologia ekstrudatsii.

Principiul ekstrudatsii se explică prin conceptul de. Verbul "a extrude" provine din limba latină și înseamnă "stoarce, push ". Materialul este zdrobit în canalul extruderului, în funcție de tipul de aparat prin una sau două role de diferite configurații shnekopodobnyh (unul- extrudere sau arbore geamăn) în mișcare de translație și forțată prin găuri mici în canalul de finală. Astfel, o presiune ridicată este creată în canalul extruderului în funcție de dispozitiv (posibilă 100 avea). Odată ce produsul iese din extruder, există o reducere bruscă a presiunii și de expansiune a materialului extrudat. Prin acțiunea forțelor de presiune și forfecare, specifice formate în timpul căldura procesului și efectul expansiunii modificării structurii materialului semnificativ și a realizat o caracteristică, textura vizual care poate fi definit.

pot apărea temperaturi ridicate în timpul unei astfel de prelucrare a materialului de până la 200 ° C, deși durata este foarte scurt (secunde). Din acest motiv, un astfel de proces a fost abrevierea ekstrudatsii "HTST" (temperatură ridicată, timp scurt).

Diferența următor este în materialul condiționare înainte de extrudare și introducerea apei sub presiune. Când "ekstrudatsii umed" cu alimentarea cu apă și presiune prin aer conditionat - echipament pentru umiditate (pîna 30% umiditate în materialul) mama uscarea obligatorie după ekstrudatsii.

Această etapă de procesare, energie foarte scump, și, prin urmare, costul, încă nu a fost răspândită în tehnologia ekstrudatsii în producția de materii prime pentru hrana animalelor.

Dezvoltarea decisivă a tehnologiei de extrudare cunoscută este apariția așa-numitului opticon® tehnologie. Această tehnologie permite direcționarea schimbărilor intense în structura similară cu un proces "umed" extrudare descrisă mai sus. Dar, datorită noului concept nu este necesară uscarea energetic costisitoare a materialului tratat - în cele din urmă produse doar se răcească. Această tehnologie permite schimbarea raportului dintre diferite culturi și în produsul final, astfel, a salva pe boabe extrudate de diferite tipuri separat pe moara de alimentare sau la întreprinderea agricolă.

Distrugerea structurii moleculare

la, pentru a înțelege, modul în care "divulgarea de amidon", în cereale, Trebuie să ne uităm la structura sa morfologie și chimică. Boabele conțin în funcție de tipul de 40 pîna 60 amidon la sută. chimic pură poate fi divizat în amidon la amiloza și amilopectina.

Amiloza (de la 20 pîna 30% amidon totală în cereale) Este compus din molecule de glucoză legate, că, în acești compuși formează o catenă lungă de lichidare formă de spirală.

Amilopektin (de la 70 pîna 80% amidon) - Un polizaharid ramificat, care sunt legate de 2 000 pîna 200 000 molecule de glucoză.

Raportul de amiloză la amilopectină, lungimea lanțului și gradul de ramificare al lanțurilor de glucoză afectează semnificativ proprietățile tehnice ale diferitelor tipuri de cereale și amidon digestibilitate.

Granulele de amidon endospermul este sub forma de pelete individuale, a cărei valoare este de 2 200 um. Aceste boabe de amidon sunt foarte ușor de distins sub microscop electronic (1000-ori mai mare creștere) (vedea. fotografie din stânga jos). Ele sunt destul de stabile, datorită legăturilor de hidrogen interne.

Ramificați lanțuri moleculare ale amilopectinei pot crea aceste granule cu un grad de molecule cu catenă liniară de amiloză regiuni cristaline semicristalin și. Aceste structuri rigide nu sunt împărțite de natură organică și apă, Formularul neizmelchёnnoy au o rezistență considerabilă la clivaj de enzime.

Grație unui tratament intensiv mecanic-hidrotermală a cerealelor, aceste structuri schimba la nivel molecular, amidon ", a arătat". Efectul principal - o creștere semnificativă a suprafeței de suprafață amidon de granule și degradarea extensivă a amilopectină și amiloză. Modificarea structurii este, de asemenea, foarte bine văzută la microscop. granulele de amidon tipice după prelucrare și a distrus cea mai mare parte din apartament condensat, habitate de plastic topite semănând (vedea. dreapta fotografie de jos).

Zernovye_pod_mikroskopom

Pentru hrănirea porcilor este foarte importantă, în plus față de mărimea și forma granulelor de amidon pot varia în structura lor internă (cristal, amorf, Zona gelatinos) și vedere la cereale - grâu, orz și porumb. Totul aici are un impact mai mare de prelucrare a cerealelor după recoltare.

Din moment ce cercetarea în domeniul spectacol de cereale, că în boabe de porumb în timpul uscării modifică structura amidonului. porumb, din cauza procentului semnificativ mai mare de umiditate din cereale la recoltare, comparativ cu grâu și orz, Ea trebuie să fie uscat mult mai intensă. Amidon este din cauza acestei proprietăți devine chiar mai rau pentru digestie prin acțiunea enzimelor. aceasta, împreună cu alte, cauze, de ce amidonul de porumb crud slab digerat de către tineri purcei, contra, de exemplu, amidon de grâu netratate. prin urmare, tehnică "dezvăluire" joacă un rol important, în special, pentru a crește digestibilitatea de amidon de porumb.

digestie stabilă în intestinul subțire

Gradul de modificare a amidonului prin tratament hidrotermal sub presiune poate fi determinată prin așa-numitul amiloglucozidază (AMG-метод) laborator LUFA Nord-Vest ca "gradul de divulgare amidon".

dar, pe informații LUFA, aveți nevoie pentru a păstra în minte, că anumiți indicatori pot fi comparate direct între ele numai prin același tip de cereale.

Pentru a asigura calitatea în fabricarea produselor din cereale extrudate sunt testate în conformitate cu standardul stabilit de gradul de metoda amidonului descrisă de către AMG. Pentru utilizare la purcei specii de cereale hrănire, care se pretează bine la dezvăluirea, Trebuie sa aiba un grad de dezvăluire 70%.

Scindarea structuri dure din granule de amidon de efectele hidrotermale intense de presiune asigură o îmbunătățire semnificativă fizic în proprietățile produsului pentru a absorbi apa, și, prin urmare, capacitatea de a se umfla.

Acest lucru poate fi văzut în imagine corespunzătoare. Paharul a fost lăsat să se agite o anumită cantitate de amestec de cereale brut cu apă. Făină de cereale este foarte clar netratate vizibil. Prin comparație, în paharul din dreapta de apă, se amestecă aceeași cantitate de amestec de cereale extrudat cu o cantitate adecvată de apă. Granulele extrudate absorbit complet apa, a format un terci de alimentare omogenă.

extrudirovannye_zernovye

Pentru aceasta digestie are avantaje semnificative. Din cauza de cereale furajere extrudate mai bine absoarbe sucul gastric, amestecate omogen și asigură prokislenie uniformă - este o condiție importantă pentru o digestie stabilă în intestinul subțire.

Iar atunci când purcei de hrănire care cresc lichide proces cereale extrudate asigura omogenitatea pozitivă a cerealelor furajere în conducte și în iesle. Hrana este mult mai rau stratificat si se stabileste intr-o iesle.

Extrudată de cereale poate avea un impact pozitiv asupra palatabilitatea hranei pentru animale și a creșterii consumului hranei porcilor. O parte din amidonul descris deja în fălcile porci divizat saliva amilazei la maltoză (zahăr maltoză). Datorită acestui fapt există un gust natural dulce, care are un efect pozitiv asupra consumului de palatabilitate și hrana pentru animale.

în plus, la porci amilază limitate administrează atinge digestibilitate îmbunătățită a amidonului în intestinul subțire. Acesta este eliberat foarte repede glucoza, care este absorbit direct prin peretele intestinal și este disponibil la dispoziția metabolismului.

Aceasta este o îmbunătățire semnificativă a digestiei amidonului la glucoză poate fi măsurat, datorită unui laborator tehnici speciale "in vitro". așa, de exemplu, amestec de cereale, care constă în 50% grâu, 25% porumb 25% orzul a fost investigată înainte și după metoda descrisă mai sus ekstrudatsii opticon®. Amestecul a extrudat după o oră este 90% amidonul sunt digerate la glucoza, în amestec non-extrudat - numai 60% (vedea. programul "Extrudat cereale divizat mai repede").

Ekstrudirovannye_zernovye_rasschepljautsja_bystree

Deoarece timpul de staționare a furajului în mica cereala intestin este de cel puțin o oră, și apoi intră în ileon, atunci când hrănite amestec numai prime de cereale în furajele combinate pentru porci cantitate mare de amidon nedigerată intră în ileonul. Aceasta conduce la posibilitatea dezvoltării bacteriilor patogene, cum ar fi E. coli, salmonela, și organisme patogene, caracteristic ileon, Lawsonia intracellularis, dat fiind că amidonul este un teren propice pentru ei. dezvăluire intensivă a amidonului în amestecul de cereale și introducerea parțială în furaje pentru porci ar putea avea un impact semnificativ asupra menținerii unei operațiuni stabile și sănătoase a ileonului.

Așa cum am menționat mai sus, pentru a optimiza digestia amidonului în intestinul subțire, împreună cu includerea în grâu formulare extrudat trebuie să producă același tratament hidrotermal sub presiune introdus în partea din porumb formulare. Dar, trebuie să ne amintim și de orz extrudat. așa, experimentele, desfășurate în Spania și în alte țări europene, spectacol, atunci când se administrează în hrana porcilor extrudat orz poate fi îmbunătățit în mod semnificativ creșterea în greutate ca, și conversia hranei pentru animale. Motivul pentru aceasta este, așa cum se poate observa fractie intensiv fibra de condiționare, la un tratament hidrotermal sub presiune cu excepția îmbunătățită digestibilitatea amidonului în fața intestinului subțire. Ceea ce face ca acești carbohidrați structurali din orz sunt mai bine defalcate și capacitatea sa de a lega apă crește. Acest factor influențează consistența ulterioară a gunoiului de grajd pozitiv.

concluzie

Productivitatea și sănătatea purceilor poate sprijini foarte mult prin utilizarea alăpta, ținând seama de capacitatea animalelor de a digera. "Dezvăluirea de cereale", ocupă poziția centrală, și este astăzi nu numai materia primă pentru prestarters, dar este utilizat din ce în ce și cu succes la porcii de hrănire de creștere.

În cazul în care cerealele extrudate în hrana pentru porci trebuie să fie luate în considerare nu numai un singur tip de cereale, ca o combinație de grâu extrudat, porumb și orz produc beneficii suplimentare pentru digestie, productivitatea și sănătatea purceilor.

Din cauza instalațiilor tehnice disponibile în prezent pot fi extrudat pentru a produce un amestec din aceste trei tipuri de cereale cu hidrotermală "dezvăluire" sub presiune.

Un nivel ridicat de amidon de despicare (pe medie mai mare 70%) astfel de amestecuri și utilizarea lor proporțională a diferitelor tipuri de furaje pentru porci - printre 40 și 20% în funcție de faza de furaje (vedea. tabel "Deci confundat cu granule extrudate") utilizarea Digestia amidonului va fi foarte orientate în intestin față -. De asemenea, asociat cu acest "efect de productivitate", datorită unei mai bune digestibilitate și creșterea consumului de furaje în ileon și colon devine mai puțin amidon nedigerată. Aceasta elimina o sursă majoră de hrană pentru microflorei patogene, cum ar fi E. Coli, astfel realizată mai mult prin reducerea riscului de diaree la purcei.

edita site- premix.md Vă mulțumim pentru site-ul de articol soft-agro.com în persoană Yelena Babenco.

Link catre articolul original