De ce vacile pierd lapte?!

De ce vacile pierd lapte?!

autor: Postolatiy V.V. – candidat în științe veterinare

Vacile au pierdut lapte - este timpul să cumpărați Gumivet!!!

Diaree de primăvară-vară la vaci - excreție crescută a fecalelor lichide ca urmare a trecerii la hrana verde. Diareea la vaci este un simptom al diferitelor boli funcționale și organice., iar în unele cazuri este o reacție de apărare a organismului. În același timp, substanțele toxice și iritante care au pătruns în intestine sunt îndepărtate rapid., precum și microorganismele patogene.

Proprietarii de horned, pentru a naviga în bolile sistemului digestiv, este necesară cunoaşterea caracteristicilor anatomice şi fiziologice ale digestiei la rumegătoare. Stomacul unei vaci este complex, cu mai multe camere. Este format din patru departamente: cicatrice, grilă, cartea si abomasul. În acest caz, primele trei secțiuni se numesc proventriculus și numai ultima este abomasum., este stomacul adevărat. Rumenul este cea mai mare secțiune a proventriculus la rumegătoare.. Capacitatea sa la vaci este 300 si mai multi litri. La o vacă, cicatricea ocupă toată jumătatea stângă a abdomenului. Membrana mucoasă a cicatricei nu are glande, căptușit cu epiteliu stratificat scuamos care a devenit cheratinizat de la suprafață și formează multe papile de diferite dimensiuni, până la 1 cm lungime. Datorită acestora, se creează o suprafață foarte aspră a cicatricei.. Mesh urmează stomacul, care este un sac rotund mic. Membrana mucoasă a plasei nu are glande și iese în plasă sub formă de pliuri lamelare., care au o înălțime de până la 12 mm. Convergând unul cu altul, formează celule grilă, ca un fagure. Grila comunică cu o gaură cu o cicatrice și o carte, precum si cu esofagul – jgheab esofagian. În spatele plasei este o carte, culcat în hipocondrul drept. Cartea este rotundă. Pe de o parte, servește ca o continuare a grilei, iar pe de alta- intră în abomasum. Membrana mucoasă a cărții formează pliuri de diferite lungimi, care se numesc pliante sau farfurii. Abomasum - este adevăratul stomac. Abomasum alungit sub forma unei pare curbate, baza sa îngroșată este legată de o carte, și înclinarea, partea curbată la capăt - pilorul - trece în duoden 12. Mucoasa abomasului conține glande.

Această imagine are un atribut alt gol; numele său de fișier - Diareia-u-korov-v-statiu.jpg

Principala cauză a diareei la vaci este lipsa de conformare a proprietarilor, reguli de hrănire și păstrare. Foarte des la vaci se observă diaree la schimbarea proprietarilor de furaje, cu care vacile nu au avut timp să se obişnuiască (o tranziție bruscă a vacilor de la o dietă de iarnă la una de vară în pășunea animalelor pe o pășune), la hrănirea animalelor cu furaje de proastă calitate și stricate. Când introduceți o cantitate mare de furaje apoase în dietă: siloz, a mers, culturi de rădăcină, deseuri de bucatarie, cu hrănire monotonă şi inadecvată (deficit sau exces de proteine, carbohidrați, grăsimi, minerale, deficit de vitamine). Aproape fiecare otrăvire a unei vaci este însoțită de simptome de diaree. (otrăvirea animalelor cu compuși cu fluor, tort, boabe de ricin, ranunele, euforbie, porumb, sfeclă și vârfuri de sfeclă, cartofi și blaturi de cartofi, sare de masă etc.). Diareea la o vacă poate fi cauzată de un exces de bor în corpul animalului.. Diareea la vaci poate fi un simptom al bolii în multe boli infecțioase. (tuberculoză, paratuberculoza, antrax, chlamydia, Pasteurellosis, boala Schmalenberg, infecția cu rotavirus la bovine și altele). Cu boli helmintice (monezioză, fasciolez). Boli ale sistemului digestiv - gastrită, энтерит, gastroenterita, enterocolită. Boli parazitare ale sângelui (babesioza la bovine, piroplasmoza la bovine). La folosirea insecticidelor (hipodermatoza bovinelor). Patologia perioadei postpartum (retentie de placenta, endometrita, mâncând după). Tabloul clinic al diareei (mândrie) la vacă. Proprietarii de vaci raportează scăderea apetitului, până la a nu mânca. Vaca are diaree severă, fecalele devin lichide neformate, există un amestec de mucus și sânge în scaun. Temperatura corpului crește, numai cu deshidratare severă poate scădea la o vacă. În absența unui tratament în timp util, observăm o deshidratare severă și emaciare a vacii. Zona abdominală este dureroasă la palpare. Odată cu auscultarea abdomenului, medicul veterinar constată creșterea motilității intestinale și zgomote de zgomot.. Reducerea drastică a producției de lapte și a conținutului de grăsimi din lapte.

Această imagine are un atribut alt gol; numele său de fișier - Diareia-u-korov-zagol-e1622798596326.png

Prevenirea diareei la vaci se bazează pe respectarea strictă de către proprietarii de vaci a regulilor zootehnice de hrănire și păstrare.. Dieta ar trebui să fie echilibrată pentru toți nutrienții (hrănind animale foarte productive). Nu ar trebui să fie folosit în hrana mucegaiului pentru vaci, alimente congelate și putrede. Transferul vacilor de la tarabă de iarnă la pășune ar trebui să aibă loc treptat 10 zile, incepand cu o pasunat de 2 ore si aduceti treptat la rutina zilnica aprobata. Vacile trebuie să primească furaje înainte de a fi puse la pășune. (fân, paie). Medicament foarte eficient Gumivet, având un efect antidiareic pronunțat, acționând simultan ca un puternic sorbent și prebiotic. Dându-l în interior la o doză de 200 g per cap amestecat cu concentrate pe tot parcursul 10 cu zile înainte de pășunea de primăvară previne în mod fiabil diareea și pierderea prețioșilor litri de lapte, iar proprietarii de vaci din costuri financiare inutile. Nu poți pășuna vacile pe iarba umedă, cât și înghețate, mai ales toamna deoarece. provoacă gastroenterită la vaci. Pentru prevenirea bolilor infecțioase, care apar cu simptome de diaree, vaccinările adecvate împotriva acestor boli trebuie efectuate în mod regulat. Pentru prevenirea diareei de origine parazitară - deparazitare. Înainte de a scoate vacile la pășune, trebuie examinat pentru prezența plantelor otrăvitoare, la detectarea lor, luați măsuri pentru distrugerea lor.

Puteți contacta producătorul de concentrat furajer Gumivet pentru informații mai detaliate., France-Cristal. Pentru mai multe informații despre droguri, contactați specialiștii, apelând unul dintre telefoane în secțiunea de contacte

Link către produs