Când trebuie de început hrănire cu cereale din recolta nouă?

Când trebuie de început hrănire cu cereale din recolta nouă?

Multe întreprinderi au colectat deja orz de toamnă, și gândiți-vă, atunci puteți începe să se hrănească noua recoltă de porci. Mai ales cu un deficit de materie primă, fermierii sunt înclinați să creadă, pentru a începe să utilizeze porumb proaspăt.

De multe ori recomanda doar utilizarea cerealelor după depozitare timp de cel puțin patru până la șase săptămâni, pentru că ei se tem de probleme de digestie și palatabilitatea de alimentare redusă. cunoscut, că cerealele după recoltare de ceva timp încă se coc, în cursul căreia există o contaminare ridicată a suprafeței cerealelor. În mijloc există o acumulare de apă gărgărița, porumb "transpirații". Amidonul și proteina trece prin "procesul de îmbătrânire". Ca urmare a acestei distribuiri a acestor substanțe nutritive este redusă, care afectează în mod pozitiv digestia animalelor.

În ce cantitate este, de fapt reduce palatabilitate hrana pentru animale, Nu există date exacte de cercetare. De asemenea, nu există nici o orientare definitivă în ceea ce privește timpul minim necesar de depozitare a cerealelor proaspăt înainte de hrănire sale, pentru că datele nu au putut fi găsite pe experimentele efectuate pe animale. O singură experiență la porci pentru îngrășare a anilor '70 cu un orz proaspăt nu a dus la probleme. Într-o nouă experiență bavarez servicii agricole au fost hrănite lot proaspăt de orz și grâu purcei uscat.

probleme sau recesiunile de sănătate productivitatea nu a fost stabilită. Dar grupul, care este alimentat exclusiv cu cereale proaspete în primele trei săptămâni, de la început a arătat complexitatea, Prin urmare, utilizarea de porumb proaspăt în hrana porcilor, imediat după înțărcare nu este recomandată. Pentru mai multă siguranță proporția de cereale proaspete (orz și grâu) in functie de statia experimentala poate fi de până la 50% (purcei mai tineri, mai puțin). Este într-adevăr furnizat, care monitorizează în mod constant igiena furajelor. Se crede în general, că riscurile potențiale pentru hrănirea directă este mult mai mic, cu depozitare uscată adecvată (la maximum 14% umiditate, Temperatura maximă de 14 ° C, o ventilație adecvată și curățarea culturilor) sau acizi de conservare. Activitatea de acid datorită acțiunii enzimelor sau a activității metabolice a bacteriilor și a ciupercilor în boabe sau murdare, de exemplu, a redus foarte rapid, alimentând cereale în stare proaspătă ar putea fi puse în aplicare imediat, fără probleme.

Probleme digestive animale, care au fost obținute în mod repetat, în practică, ar putea fi cauzate de depozitarea și păstrarea inadecvată, de exemplu, ca urmare a reîncălzire (proces "Transpirații"), Ea începe metabolismul atunci când bacteriană. În cazul în care un fermier dorește să elimine riscurile posibile, ar trebui să se usuce furaje cereale timp de câteva săptămâni, sau cel puțin a dilua calitatea recoltei sale de cereale ultima. Acizii de porumb conserve poate fi utilizat doar după câteva zile. Posibile scăderi în palatability de decontaminare al acidului.

03-2012

modificată:

După recoltare, în primele zile și săptămâni, în coacerea cerealelor proces are loc. Prin aceasta înseamnă procese cea mai mare parte coloidal, care apar în cereale. Aceasta eliberează apa: porumb "transpirații". Transpiră de cereale poate fi, de asemenea, găsite atunci, când a fost găsit un conținut de substanță uscată, care să îndeplinească cerințele de stocare. în plus, la momentul recoltării și imediat după, activitatea enzimei in boabe este foarte scăzută și abia mai târziu se ridică din nou.

În unele tipuri de maturare de cereale se caracterizează prin foarte mult redus puterea embrionului. cereale, Este în proces de "transpirație", prost potrivite pentru hrana animalelor. Noi trebuie să ia în calcul cu tulburări digestive, în care T. nu. duce la o scădere a productivității.

în special nevoia speciilor de animale individuale menționate sensibilitate la porcine și cabaline "cereale proaspete". în primul rând, hrănire conduce proaspăt secară la tulburări de sănătate și productivitate redusă. cercetare, efectuat pe purcei înțărcați, hrănite proaspăt secară, și secară, care este depozitat pentru o perioadă lungă de timp, a aratat o crestere distincta a activitatii microbiene in intestinul stomacului si mic de animale, atunci când hrănite secară proaspete (Bolduan și colab., 1987). În primul rând, atunci când hrăniți cu o proporție ridicată de secară proaspătă în bolile furajelor combinate ale tractului digestiv și resorbția sensibile tinere și a slăbit animalele adulte.

Datorită unei experiențe proaste atunci când hrănite de cereale proaspete, mai bine începe să luați-le după 4 săptămâni de depozitare. Dacă acest lucru nu este posibil, proporția de cereale proaspete în furajele combinate pentru diferite specii de animale ar trebui să fie limitată la maximum 30% (vedea. masă 1). Această restricție se aplică pentru hrănirea directă de cereale proaspete.

masă 1. Linii directoare pentru numărul maxim de cereale diferite în hrana pentru animale sau dieta globală (%)

Tablita-22-08

edita site- premix.md Vă mulțumim pentru site-ul de articol http://soft-agro.com

Link catre articolul original