Modificări ale nevoilor păsărilor pentru energie metabolică în perioadele calde ale anului

Modificări ale nevoilor păsărilor pentru energie metabolică în perioadele calde ale anului

O cerință indispensabilă a păsărilor de curte – crearea unui microclimat optim în spații industriale.

Și, în cazul în care oferă o pasăre caldă, lumină, aer curat – Aproape o afacere făcut, menținerea temperaturii dorite rămâne problematică în sezonul cald. Atunci când în aer liber în timpul verii 40 ° C sau mai mare, sistemul existent de ventilație nu poate reduce temperatura din casa, în spațiile intracelulare.

Există o serie de metode de prelucrare a reduce temperatura din interiorul incintei. Pentru a face acest lucru, vopsea de var sau acoperiș udat cu apă, irige zona din jurul și în interiorul spațiilor, trecerea la tipul de noapte de hrănire. Acest lucru permite doar până la o anumită măsură, reduce impactul negativ al temperaturii ridicate.

păsări de curte-02

Condițiile extreme în regiunile cu climat cald perturba în mod semnificativ metabolismul păsării, în special apa-electrolit, precum si metabolismul proteinelor, grăsimi, carbohidrați și vitamine. Expunerea prelungită la căldură excesivă modifică funcția sistemului digestiv, inhibarea activității secretorii și motor evacuarea stomacului, reducerea izolării pancreatice și suc intestinal. Din cauza reducerii insulinei în zahăr din sânge pentru o lungă perioadă de timp, la un nivel ridicat, că, la rândul său,, inhibă activitatea centrelor de foame in cortexul cerebral de pui.

În condiții de stres termic pentru pui de carne reduce dramatic consumul de furaje, practic rămâne foame, bea mult. natural, creștere în greutate redusă, care afectează în mod negativ economia întregii producții.

Pentru a studia posibilitatea reducerii impactului negativ al temperaturilor ridicate din timpul verii pe calitățile productive ale puilor de carne la ferma de păsări de curte "Octombrie" am realizat un experiment. În sezonul cald (iunie – august) formate pe baza a trei grupuri de analogi de pui de o zi, care sunt amplasate uniform în trei niveluri BMF-3 baterie de celule.

Dieta pentru toate cele trei grupuri au conținut aceeași cantitate de proteină brută. Testul pupa a puilor din primul grup a avut un deficit de energie metabolizabilă (OE). în al doilea rând (avertisment) grup a primit rata recomandată. Dieta al treilea grup conținea un exces de energie.

În a doua perioadă de creștere (29-55 zile) nivelul de proteină brută în toate cele trei grupuri a fost 19,2 %, schimb de energie – 300, 315 și 330 kcal, respectiv.

Rezultatele au aratat, că o creștere a nivelului de energie metabolizabilă al dietei DE CĂTRE 28 zile de greutate în viu de pui de carne a crescut 3,8-4,7 %, până la sfârșitul anului de îngrășare – la 4,29 % comparativ cu nivelul standard de.

Când a redus la nivelul AM 5,5-1,5 % primul grup de greutate în viu, la 28 de zile de vârstă a scăzut cu 2,89 %, la sfârșitul îngrășării – la 3,51 % față de greutatea corporală a grupului de control.

Diferențele în dietele nutriționale nu au afectat mult pe deșeurile de pui. Siguranță pentru întreaga perioadă de creștere a fost aproape la fel – 96 %. Creșterea ratei de creștere este cauzată de al treilea grup, că furajele bogate în energie utilizată în corpul de pui de carne mai eficient cu aproape la fel de consumul lor și de reducere a consumului pe unitatea de creștere rezultată din 3,2 %.

prin urmare, Intensitatea energetică dieta de pui – un element important în procesul de creștere a eficienței hranei de proteine ​​și transformarea acestuia în carcasă de proteine. Mecanismul azotosberegayuschego efect de grăsime este de a furniza energie pentru formarea și funcționarea structurilor intracelulare (tackling). Cu celulele lor de deficit pentru a reface costurile legate de energie forțată utilizarea mai intensă a aminoacizilor, care a trebuit să meargă la formarea proteinei tesuturi bodys.

Adaosul de grăsime în dieta permite utilizarea mai eficientă a hranei pentru animale și proteine ​​oferă o greutate în viu a puilor de creștere intensivă.

concluzie. Analiza datelor sugerează că este de dorit în creștere în timpul verii, nivelurile de energie metabolizabile în dietele de pui de carne. Acest lucru va neutraliza impactul negativ al temperaturilor ridicate asupra productivității a păsărilor, elimina timpii morți de spațiu de producție, cele mai multe dintre ele pentru producția pe tot parcursul anului de carne, în zonele cu climat cald din sudul Rusiei.

autor: O. Nigoev, Doctor în științe agricole, Director al fermei de păsări de curte "Octombrie", Republica Adygea.

sursă primară: "Păsări de fermă Jurnalul. Păsări de curte agricole »№3, 2011 g.

edita site- premix.md Vă mulțumim pentru site-ul de articol http://webpticeprom.ru.

Link catre articolul original

În lupta împotriva stresului termic, compania noastra poate recomanda medicatie Reevit C Plus.Reevit C Plus

Reevit C Plus dacă este utilizat în mod corespunzător, poate diminua în mod semnificativ impactul stresului termic asupra animalelor de creștere a animalelor și păsărilor