Экструдированное зерно – польза от использования

Экструдированное зерно – польза от использования

Compoziție de alimentare afectează foarte mult capacitatea de purcei în timpul înțărcare de scroafă, pentru a digera alimente. Aplicând actele de animale sensibile în fază de cereale extrudate asupra lor de susținere. Aceste semințe sunt digerate mai bine și de a stimula sanatatea intestinului, a spus Dr. Heinrich Kleine Klausing din Dusseldorf.

După înțărcare de scroafă, vine solicitând o schimbare decisivă în compoziția produselor alimentare: de "hrănire lichidă" scroafă lapte, proteină vysokoperevarimym caracterizată, grăsimi și lactoză, putere, constând, în primul rând, amidonul din cereale și proteine ​​vegetale. schimbarea Simultan activitatea diferitelor enzime digestive, și mai ales importante pentru activitatea amidonului amilazei digestia (vedea. programa "Producerea de enzime după înțărcare").

Proizvodstvo_enzimov_porosjatami

Deja otlucheniya activitate are amilazы, chimotripsina și lipaza pe termen scurt sa redus cu un sfert până la o cincime. La două săptămâni după înțărcare concentrația de lipază totul este scăzut, Activitatea chimotripsina și amilazei returnate numai la 70 și 74 la sută, respectiv, a activității lor în momentul înțărcării, respectiv,. Această situație ar trebui să fie luate în considerare în compoziția furajelor combinate pentru porci și selectarea materiilor prime pentru ele.

La granulele de amidon cu activitatea amilazei limitată în mod semnificativ ar putea fi digerate de enzime în intestinul subțire cea mai mare parte, este posibil să se "deschide" furaje amidon de cereale înainte de hrănire printr-un tratament intensiv tehnic. Cu aceasta și legate de "efect de productivitate", și consumul de hrană a crescut datorită unei mai bune digestibilitatea sale. în plus, așa că a împiedicat să intre în cantitate prea mare de amidon nedigerate în intestinul gros. Ceea ce face ca dezvoltarea potențial periculoase E. coli a redus semnificativ, precum și riscul diareei.

Tehnologie pentru "deschiderea" de amidon

Pentru prelucrarea cerealelor, în scopul de a "deschide", amidonul în practică, folosind diferite tehnologii. Metoda termică (de exemplu, radiații în infraroșu, tratare a aerului cald) Este de a utiliza aceste factori de influență, temperatura și durata expunerii. Când metoda hidrotermală (de exemplu, prăjirea) umiditate folosite suplimentar. Combinația de procese hidrotermale (Factori de influență: temperatură, umiditate, durata expunerii) prelucrate (impactul factorilor: forță de presiune și de forfecare) ea reprezintă tehnologia ekstrudatsii.

Principiul ekstrudatsii se explică prin conceptul de. Verbul "a extrude" provine din limba latină și înseamnă "stoarce, push ". Materialul este zdrobit în canalul extruderului, în funcție de tipul de aparat prin una sau două role de diferite configurații shnekopodobnyh (unul- extrudere sau arbore geamăn) în mișcare de translație și forțată prin găuri mici în canalul de finală. Astfel, o presiune ridicată este creată în canalul extruderului în funcție de dispozitiv (posibilă 100 avea). Odată ce produsul iese din extruder, există o reducere bruscă a presiunii și de expansiune a materialului extrudat. Prin acțiunea forțelor de presiune și forfecare, specifice formate în timpul căldura procesului și efectul expansiunii modificării structurii materialului semnificativ și a realizat o caracteristică, textura vizual care poate fi definit.

pot apărea temperaturi ridicate în timpul unei astfel de prelucrare a materialului de până la 200 ° C, deși durata este foarte scurt (secunde). Din acest motiv, un astfel de proces a fost abrevierea ekstrudatsii "HTST" (temperatură ridicată, timp scurt).

Diferența următor este în materialul condiționare înainte de extrudare și introducerea apei sub presiune. Când "ekstrudatsii umed" cu alimentarea cu apă și presiune prin aer conditionat - echipament pentru umiditate (pîna 30% umiditate în materialul) mama uscarea obligatorie după ekstrudatsii.

Această etapă de procesare, energie foarte scump, și, prin urmare, costul, încă nu a fost răspândită în tehnologia ekstrudatsii în producția de materii prime pentru hrana animalelor.

Dezvoltarea decisivă a tehnologiei de extrudare cunoscută este apariția așa-numitului opticon® tehnologie. Această tehnologie permite direcționarea schimbărilor intense în structura similară cu un proces "umed" extrudare descrisă mai sus. Dar, datorită noului concept nu este necesară uscarea energetic costisitoare a materialului tratat - în cele din urmă produse doar se răcească. Această tehnologie permite schimbarea raportului dintre diferite culturi și în produsul final, astfel, a salva pe boabe extrudate de diferite tipuri separat pe moara de alimentare sau la întreprinderea agricolă.

Distrugerea structurii moleculare

la, pentru a înțelege, modul în care "divulgarea de amidon", în cereale, Trebuie să ne uităm la structura sa morfologie și chimică. Boabele conțin în funcție de tipul de 40 pîna 60 amidon la sută. chimic pură poate fi divizat în amidon la amiloza și amilopectina.

Amiloza (de la 20 pîna 30% amidon totală în cereale) Este compus din molecule de glucoză legate, că, în acești compuși formează o catenă lungă de lichidare formă de spirală.

Amilopektin (de la 70 pîna 80% amidon) - Un polizaharid ramificat, care sunt legate de 2 000 pîna 200 000 molecule de glucoză.

Raportul de amiloză la amilopectină, lungimea lanțului și gradul de ramificare al lanțurilor de glucoză afectează semnificativ proprietățile tehnice ale diferitelor tipuri de cereale și amidon digestibilitate.

Granulele de amidon endospermul este sub forma de pelete individuale, a cărei valoare este de 2 200 um. Aceste boabe de amidon sunt foarte ușor de distins sub microscop electronic (1000-ori mai mare creștere) (vedea. fotografie din stânga jos). Ele sunt destul de stabile, datorită legăturilor de hidrogen interne.

Ramificați lanțuri moleculare ale amilopectinei pot crea aceste granule cu un grad de molecule cu catenă liniară de amiloză regiuni cristaline semicristalin și. Aceste structuri rigide nu sunt împărțite de natură organică și apă, Formularul neizmelchёnnoy au o rezistență considerabilă la clivaj de enzime.

Grație unui tratament intensiv mecanic-hidrotermală a cerealelor, aceste structuri schimba la nivel molecular, amidon ", a arătat". Efectul principal - o creștere semnificativă a suprafeței de suprafață amidon de granule și degradarea extensivă a amilopectină și amiloză. Modificarea structurii este, de asemenea, foarte bine văzută la microscop. granulele de amidon tipice după prelucrare și a distrus cea mai mare parte din apartament condensat, habitate de plastic topite semănând (vedea. dreapta fotografie de jos).

Zernovye_pod_mikroskopom

Pentru hrănirea porcilor este foarte importantă, în plus față de mărimea și forma granulelor de amidon pot varia în structura lor internă (cristal, amorf, Zona gelatinos) și vedere la cereale - grâu, orz și porumb. Totul aici are un impact mai mare de prelucrare a cerealelor după recoltare.

Din moment ce cercetarea în domeniul spectacol de cereale, că în boabe de porumb în timpul uscării modifică structura amidonului. porumb, din cauza procentului semnificativ mai mare de umiditate din cereale la recoltare, comparativ cu grâu și orz, Ea trebuie să fie uscat mult mai intensă. Amidon este din cauza acestei proprietăți devine chiar mai rau pentru digestie prin acțiunea enzimelor. aceasta, împreună cu alte, cauze, de ce amidonul de porumb crud slab digerat de către tineri purcei, contra, de exemplu, amidon de grâu netratate. prin urmare, tehnică "dezvăluire" joacă un rol important, în special, pentru a crește digestibilitatea de amidon de porumb.

digestie stabilă în intestinul subțire

Gradul de modificare a amidonului prin tratament hidrotermal sub presiune poate fi determinată prin așa-numitul amiloglucozidază (AMG-метод) laborator LUFA Nord-Vest ca "gradul de divulgare amidon".

dar, pe informații LUFA, aveți nevoie pentru a păstra în minte, că anumiți indicatori pot fi comparate direct între ele numai prin același tip de cereale.

Pentru a asigura calitatea în fabricarea produselor din cereale extrudate sunt testate în conformitate cu standardul stabilit de gradul de metoda amidonului descrisă de către AMG. Pentru utilizare la purcei specii de cereale hrănire, care se pretează bine la dezvăluirea, Trebuie sa aiba un grad de dezvăluire 70%.

Scindarea structuri dure din granule de amidon de efectele hidrotermale intense de presiune asigură o îmbunătățire semnificativă fizic în proprietățile produsului pentru a absorbi apa, și, prin urmare, capacitatea de a se umfla.

Acest lucru poate fi văzut în imagine corespunzătoare. Paharul a fost lăsat să se agite o anumită cantitate de amestec de cereale brut cu apă. Făină de cereale este foarte clar netratate vizibil. Prin comparație, în paharul din dreapta de apă, se amestecă aceeași cantitate de amestec de cereale extrudat cu o cantitate adecvată de apă. Granulele extrudate absorbit complet apa, a format un terci de alimentare omogenă.

extrudirovannye_zernovye

Pentru aceasta digestie are avantaje semnificative. Din cauza de cereale furajere extrudate mai bine absoarbe sucul gastric, amestecate omogen și asigură prokislenie uniformă - este o condiție importantă pentru o digestie stabilă în intestinul subțire.

Iar atunci când purcei de hrănire care cresc lichide proces cereale extrudate asigura omogenitatea pozitivă a cerealelor furajere în conducte și în iesle. Hrana este mult mai rau stratificat si se stabileste intr-o iesle.

Extrudată de cereale poate avea un impact pozitiv asupra palatabilitatea hranei pentru animale și a creșterii consumului hranei porcilor. O parte din amidonul descris deja în fălcile porci divizat saliva amilazei la maltoză (zahăr maltoză). Datorită acestui fapt există un gust natural dulce, care are un efect pozitiv asupra consumului de palatabilitate și hrana pentru animale.

în plus, la porci amilază limitate administrează atinge digestibilitate îmbunătățită a amidonului în intestinul subțire. Acesta este eliberat foarte repede glucoza, care este absorbit direct prin peretele intestinal și este disponibil la dispoziția metabolismului.

Aceasta este o îmbunătățire semnificativă a digestiei amidonului la glucoză poate fi măsurat, datorită unui laborator tehnici speciale "in vitro". așa, de exemplu, amestec de cereale, care constă în 50% grâu, 25% porumb 25% orzul a fost investigată înainte și după metoda descrisă mai sus ekstrudatsii opticon®. Amestecul a extrudat după o oră este 90% amidonul sunt digerate la glucoza, în amestec non-extrudat - numai 60% (vedea. programul "Extrudat cereale divizat mai repede").

Ekstrudirovannye_zernovye_rasschepljautsja_bystree

Deoarece timpul de staționare a furajului în mica cereala intestin este de cel puțin o oră, și apoi intră în ileon, atunci când hrănite amestec numai prime de cereale în furajele combinate pentru porci cantitate mare de amidon nedigerată intră în ileonul. Aceasta conduce la posibilitatea dezvoltării bacteriilor patogene, cum ar fi E. coli, salmonela, și organisme patogene, caracteristic ileon, Lawsonia intracellularis, dat fiind că amidonul este un teren propice pentru ei. dezvăluire intensivă a amidonului în amestecul de cereale și introducerea parțială în furaje pentru porci ar putea avea un impact semnificativ asupra menținerii unei operațiuni stabile și sănătoase a ileonului.

Așa cum am menționat mai sus, pentru a optimiza digestia amidonului în intestinul subțire, împreună cu includerea în grâu formulare extrudat trebuie să producă același tratament hidrotermal sub presiune introdus în partea din porumb formulare. Dar, trebuie să ne amintim și de orz extrudat. așa, experimentele, desfășurate în Spania și în alte țări europene, spectacol, atunci când se administrează în hrana porcilor extrudat orz poate fi îmbunătățit în mod semnificativ creșterea în greutate ca, și conversia hranei pentru animale. Motivul pentru aceasta este, așa cum se poate observa fractie intensiv fibra de condiționare, la un tratament hidrotermal sub presiune cu excepția îmbunătățită digestibilitatea amidonului în fața intestinului subțire. Ceea ce face ca acești carbohidrați structurali din orz sunt mai bine defalcate și capacitatea sa de a lega apă crește. Acest factor influențează consistența ulterioară a gunoiului de grajd pozitiv.

concluzie

Productivitatea și sănătatea purceilor poate sprijini foarte mult prin utilizarea alăpta, ținând seama de capacitatea animalelor de a digera. "Dezvăluirea de cereale", ocupă poziția centrală, și este astăzi nu numai materia primă pentru prestarters, dar este utilizat din ce în ce și cu succes la porcii de hrănire de creștere.

În cazul în care cerealele extrudate în hrana pentru porci trebuie să fie luate în considerare nu numai un singur tip de cereale, ca o combinație de grâu extrudat, porumb și orz produc beneficii suplimentare pentru digestie, productivitatea și sănătatea purceilor.

Din cauza instalațiilor tehnice disponibile în prezent pot fi extrudat pentru a produce un amestec din aceste trei tipuri de cereale cu hidrotermală "dezvăluire" sub presiune.

Un nivel ridicat de amidon de despicare (pe medie mai mare 70%) astfel de amestecuri și utilizarea lor proporțională a diferitelor tipuri de furaje pentru porci - printre 40 și 20% în funcție de faza de furaje (vedea. tabel "Deci confundat cu granule extrudate") utilizarea Digestia amidonului va fi foarte orientate în intestin față -. De asemenea, asociat cu acest "efect de productivitate", datorită unei mai bune digestibilitate și creșterea consumului de furaje în ileon și colon devine mai puțin amidon nedigerată. Aceasta elimina o sursă majoră de hrană pentru microflorei patogene, cum ar fi E. Coli, astfel realizată mai mult prin reducerea riscului de diaree la purcei.

edita site- premix.md Vă mulțumim pentru site-ul de articol soft-agro.com în persoană Yelena Babenco.

Link catre articolul original