Aveti nevoie de vaci și tineret bovin în aminoacizi

Aveti nevoie de vaci și tineret bovin în aminoacizi

Nevoia de bovine tinere în aminoacizi

La viței în creștere pentru efectivele de reproducție (înlocuire junincă) obiectivul este următorul nivel de creștere în greutate:

1-8 Săptămâna Life - 700-800 g / zi;

9-12 Săptămâna Life - 750-900 g / zi.

Din 4-lea până la 7 mii săptămână de viață vine cel mai mare consum de ansamblu înlocuitor de lapte (lapte).

animale nada prestarter pentru viței și fân de înaltă calitate, pentru a stimula dezvoltarea funcției rumen, care începe cel târziu cu a treia săptămână de viață, reduce semnificativ conținutul de proteină brută și aminoacizi esențiali în dieta generală. În același timp, format în proteine ​​microbiene din rumen este nevoie de o pondere tot mai mare în acoperirea necesităților animalelor în aminoacizi.

tranziție lină și individuală de lapte integral sau lapte înlocuitor dieta pe rumegătoare face posibilă utilizarea înlocuitor de lapte de calitate diferite și categoria de preț. Mai devreme separarea de WMS, cu cât cerințele pentru calitatea proteinei. În primele săptămâni de viață de substitute de lapte integral, care conțin cazeină, este un avantaj. Pe 5-a săptămână de viață destul de înlocuitor de lapte, cărei acid amino, de preferință, derivate din proteine ​​din zer și soia. În general, înlocuitorii lapte integral, care conțin o fracțiune de lapte praf degresat, Acestea ar trebui să fie suplimentate cu lizină și metionină în formă sintetică.

viței îngrășarea creștere în greutate medie:

în 1-8 Timp de viață - 1200 g;

în 9-16 Timp de viață - 1400 g.

Câștigurile de mare greutate sunt atinse prin creșterea cantității de lapte hrănite permanent înlocuitor și concentrația acestuia. În a doua jumătate a perioadei de udare produsele sunt adesea utilizate cu un conținut ridicat de grăsimi și fracțiune cu temperatură joasă de proteine ​​și aminoacizi.

masă 1. Recomandări pentru aminoacizii gambe (în înlocuitor de lapte)

Vacile au nevoie de aminoacizi

Spre deosebire de hrănirea porcinelor și păsărilor, Calculele pentru vacile sunt încă efectuate pe proteină brută sau utilizată în proteină brută duoden (digestia proteinelor, nXP). Acest lucru se datorează în principal faptului, că procesul de digestie la rumegătoare caracterizate printr-o simbioză între animalul gazdă și o varietate de microorganisme în proventriculul, și de aceea este dificil de estimat fluxul. Acest lucru se datorează în parte nu a reușit, Ce este compoziția furajelor cunoscută, compoziția compoziției proteinelor și microbiană de proteină din lapte. Consecința acestui fapt este că, că, în unele țări, de exemplu, în Franța și în Statele Unite, echilibrarea rațiilor de aminoacizi este o practică comună.

aminoacizi esențiali.

Numeroase studii științifice, principalii aminoacizi limitați pentru vacile de lapte numit lizină și metionină. Motivele pentru aceasta sunt după cum urmează:

  • proteină microbian în compoziția sa de aminoacizi este satisface cel mai bine vaca nevoie. Cea mai mare parte a proteinei din materii prime de alimentare conține mai puțin metionină și lizină în raport cu conținutul total de aminoacizi esențiali, decât proteină microbiană. Lizina diferite digestibilitate intestinal inferior, alta decât o non-clivabili aminoacizi în rumenul proteinelor furajelor (UDP).
  • Proporția din cantitatea totală de lizină în UDP aminoacizi esențiali este adesea mai mică, decât aceeași hrană pentru rumen fermentație.

Metionina și lizina - este aminoacizii esențiali din proteina microbiană pentru creșterea animalelor bovine.

Metionina este deosebit de important pentru metabolism in ficat, indiferent de parametrii de productivitate de vaci, cum ar fi producția de lapte sau conținutul de proteine ​​din lapte. Pe de o parte, metionină utilizat de către medicii veterinari la astfel de probleme precum consumul redus de hrană pentru animale sau al tulburărilor în metabolismul grasimilor. Pe de altă parte,, Prin adăugarea de metionină poate îmbunătăți funcția ficatului.

Recomandări pentru vaci aminoacizi

pentru a se asigura norme vaci amino, în comparație cu porci și păsări de curte, Nu este atât de lipsită de ambiguitate. tabel 2 dat cerințe de aminoacizi pentru vaci, care sunt utilizate în practică în Franța. așa, de exemplu, vacă cu o greutate în viu 650 kg și producția de lapte 30 kg (4% grăsime, 3,4% lapte) în intestinul subțire este de aproximativ nevoia de lizină 130 g și despre nevoia de metionină 41 g.

masă 2. Vacile au nevoie de aminoacizi

1)FCM: cantitatea de lapte pe baza 4% grăsime din lapte

2)PDI: digestibilitate in mica proteina intestin

aminoacizi Stabil în rumen

proteină microbian are o valoare biologică ridicată datorită compoziției sale de aminoacizi favorabil. încă, în special pentru vacile cu randament ridicat, format în proteina microbiană a metionină și lizină este insuficientă pentru vacă optimă de performanță. Cu ajutorul metodelor disponibile în prezent desen rațiile o astfel de situație de deficit poate fi prevenită. de exemplu, prin introducerea în dietă în rumen metionină stabilă și / sau lizină este posibil pentru a satisface cerințele de animale din acești aminoacizi. Datorită acestui fapt vă poate crește, de asemenea, productivitatea unor astfel de indicatori, conținutul de proteine ​​din laptele produs sau cantitatea de proteine ​​din lapte.

Dar dezbaterea cu privire la grajd în rumen aminoacidul este efectuată nu numai în ceea ce privește indicatorii clasici ai productivității. Mai important, că adăugarea de metionină poate reduce concentrația corpilor cetonici (beta-hidroxibutirat și acetonă). Stabil metionină rumen poate aduce o contribuție importantă la reducerea perspectivei ketoznoy în prima treime a lactației la animale cu randament ridicat.

De asemenea, hrănirea oile au raportat un efect pozitiv al metionină. Profilul de aminoacizi al învelișului proteic se caracterizează proporție deosebit de mare de aminoacizi care conțin sulf. Prin urmare, o metionină rumenului stabilă în special un efect pozitiv asupra creșterii părului.

excesul de proteine

proteină, provenind din feed, scindată la rumegătoare în principal în proventriculul, și eliberat în acest proces, amoniacul este utilizat ca sursă de bacterii de azot in sinteza proteinelor. Atunci când furnizarea azotului din proteine ​​animale sau compuși ai azotului nonproteinici depășește capacitatea de sinteza proteinelor în bacterii proventriculul, excesul de amoniac este sintetizată în ficat în uree. De aceea, excesul de proteine ​​duce la stres. Stabil rumen aminoacizi pot din acest punct de vedere necesitatea de a se închide în mod intenționat animalele din aminoacizii individuali, fără, Pentru a mări concentrația de amoniac în rumen.

Informații suplimentare:

metabolismul proteinelor la vaci

edita site- premix.md Vă mulțumim pentru site-ul de articol soft-agro.com în persoană Yelena Babenco.

Link catre articolul original